Олег Кашин вперше дав свідчення слідчим і розповів їм свої версії щодо нападників

18 Листопада 2010
19390
18 Листопада 2010
15:05

Олег Кашин вперше дав свідчення слідчим і розповів їм свої версії щодо нападників

19390
Олег Кашин вперше дав свідчення слідчим і розповів їм свої версії щодо нападників

17 листопада Олег Кашин вперше дав свідчення слідчим, висловивши свої версії того, хто міг його побити, та повідомивши деякі прикмети нападників. Однак зміст інформації тримають у таємниці, оскільки Кашин дав підписку про нерозголошення розмови зі слідчими. Про це пише газета «Коммерсантъ».

 

Раніше журналіст повідомив близьким, що один з тих, хто на нього напав, був схожий на футбольного фаната.

 

Після допиту Олега Кашина офіційно визнали потерпілим у рамках розслідування кримінальної справи про напад на нього в ніч на 6 листопада.

 

За словами офіційного представника Слідчого комітету прокуратури РФ Володимира Маркіна, наразі слідчі аналізують інформацію, отриману від Олега Кашина.

 

Тим часом Олега Кашина вже перевели з нейрореанімаційного відділення в травматологію. Його стан лікарі оцінюють як «середньої важкості».

 

Як повідомила дружина журналіста Євгенія Мілова, в Олега в палаті з'явився ноутбук з виходом в інтернет, але на прохання медиків, він користуватиметься ним не більше двох-трьох годин на день, щоб відновлення після отриманих травм не затягувалося. Лікарі зазначають, що зараз немає травм, які б загрожували життю Кашина, однак лікування і реабілітація триватимуть не менше трьох місяців. Євгенія Мілова також розповіла, що зачитувала чоловікові реакції різних ЗМІ на його побиття.

 

«Ентузіазму більше, ніж сил, але настрій хороший. Говорити тільки важко - рот фактично зашитий, для того, щоб зафіксувати поламані щелепи. Але це так. Дякую всім за підтримку», - розповів Олег Кашин (відео розмови Кашина з кореспондентом LifeNews). З понеділка журналіста зможуть навідувати в лікарні його друзі і близькі, однак доступ до потерпілого буде обмеженим. Олега постійно охороняють двоє працівників правоохоронних органів.

 

Тим часом 17 листопада у представництві Європейського Союзу в Москві відбулася нарада прес-аташе посольств країн Євросоюзу в Москві, присвячена справі Олега Кашина. Дипломати прийняли заяву про свою зацікавленість у швидкому розслідуванні злочину. Президент РФ Дмитро Медвєдєв відзначив: все, що стосується інциденту з Кашиним, тепер уже не справа президента Росії, а правоохоронних органів.

 

Нагадаємо, репортера Олега Кашина було жорстоко побито біля під'їзду його будинку в ніч на 6 листопада. Олег Кашин дістав травми черепу, переломи обох щелеп, перелом ноги та травми пальців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19390
Читайте також
08.11.2010 14:40
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
26 969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду