Представник ОБСЄ: російським правоохоронцям треба негайно розслідувати напади на журналістів

9 Листопада 2010
16408
9 Листопада 2010
11:35

Представник ОБСЄ: російським правоохоронцям треба негайно розслідувати напади на журналістів

16408
Представник ОБСЄ: російським правоохоронцям треба негайно розслідувати напади на журналістів

Представник ОБСЄ з питань свободи слова Дуня Міятович засудила напади на журналістів у Росії і закликала правоохоронні органи негайно розслідувати ці випадки насильства проти працівників ЗМІ. Про це повідомляється у зверненні представника ОБСЄ, розміщеному на офіційному сайті.

 

«Я прикро вражена жорстоким нападом (на кореспондента Олега Кашина - ТК), який підтверджує наявність хвилюючих тенденцій - продовження насильницьких дій по відношенню до журналістів», - заявила представник ОБСЄ.

 

Дуня Міятович зазначила, що неодноразово звертала увагу російської влади на напади на журналістів, зокрема, у випадках з Анастасією Бабуровою, Михайлом Бекетовим, Ігорем Домніковим, Дмитром Холодовим, Владиславом Листьєвим, Ганною Політковською, Іваном Сафроновим, Юрієм Щекочихиним, Магомадом Євлоєвим та іншими.

 

Зазначимо, що представник ОБСЄ привітала доручення президента Росії Дмитра Медведєва Генеральній прокуратурі і Міністерству внутрішніх справ РФ звернути особливу увагу на випадок з Олегом Кашиним.

 

В іншому листі Дуня Міятович висловила потрясіння у зв'язку зі ще одним нападом на журналіста підмосковної газети «Жуковские вести» Анатолія Адамчука. «Цей новий напад, що стався менш ніж через 48 годин після брутального нападу на журналіста "Коммерсанта" Олега Кашина, є ще одним доказом того, що безкарність веде до подальшого насильства», - заявила представник ОБСЄ.

 

У ніч з 5 на 6 листопада побили кореспондента «Коммерсанта» Олега Кашина, який у тяжкому стані перебуває в лікарні. Слідство пов'язує напад з професійною діяльністю та особистою громадянською позицією журналіста. Російські журналісти вже звернулися до президента Дмитра Медведєва, щоб захистив їх від нападів. Медведєв у відповідь висловив упевненість, що причетні до нападу на Олега Кашина, будуть знайдені й покарані, а також погодився, що журналісти потребують захисту держави сильніше, ніж представники інших професій. Після цього в підмосковному місті Жуковському у ніч на 8 листопада невідомі побили журналіста місцевого видання «Жуковские вести» Анатолія Адамчука.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16408
Читайте також
08.11.2010 14:40
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
26 967
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду