На Олега Кашина подали до суду

4 Квітня 2011
21619
4 Квітня 2011
19:33

На Олега Кашина подали до суду

21619
На Олега Кашина подали до суду

Керівник російського Федерального агентства у справах молоді («Росмолодь») Василь Якеменко подав до суду на журналіста газети «Коммерсантъ» Олега Кашина. Позов подано 4 квітня до Хамовницького суду Москви, повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Интерфакс».

 

Позов стосується запису Олега Кашина в блозі про те, що журналіст вважає голову «Росмолоді» причетним до нападу на нього («Не сомневаюсь в "якеменковской" версии, и других версий у меня нет»). Василь Якеменко через суд вимагає спростування і компенсації моральної шкоди у розмірі 100 тисяч рублів.

 

Олег Кашин заявив, що не бачить приводу для позову: «Я нічого видаляти з блогу і спростовувати не збираюся... Я написав, що "не сумніваюся", і я справді не сумніваюся. Спростовувати це було б абсурдним».

 

За словами адвоката «Росмолоді» Олександра Санникова, співвідповідачами виступлять газета «Новые известия», інтернет-сайт «Особая буква» і блогер і політолог Олександр Морозов, «на якого посилається Кашин, називаючи його першоджерелом».

 

Нагадаємо, Олег Кашин був жорстоко побитий невідомими в листопаді 2010 року, він декілька днів перебував у штучній комі і переніс декілька операцій. Пізніше Кашин зміг повернутися до журналістики.

 

Розслідування справи про замах на вбивство взяв під особистий контроль президент Дмитро Медведєв, слідство заявило, що вважає основною версією замаху професійну діяльність потерпілого. Однак підозрюваних у справі поки немає.

 

Олег Кашин відомий, зокрема, своїми статтями про діяльність прокремлівських молодіжних організацій. Засновником двох із них, «Идущие вместе» і «Наши», є Василь Якеменко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21619
Читайте також
19.01.2011 12:15
Александр Розензафт, «Московский комсомолец»
26 800
19.11.2010 13:06
Андрей Выползов, «Комсомольская правда в Украине»
33 580
08.11.2010 11:43
«Интерфакс»
35 563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду