У Росії побили ще одного журналіста

8 Листопада 2010
18248
8 Листопада 2010
18:19

У Росії побили ще одного журналіста

18248
У Росії побили ще одного журналіста

У підмосковному місті Жуковському у ніч на 8 листопада невідомі побили журналіста місцевого видання «Жуковские вести» Анатолія Адамчука. Про це пише Lenta.ru з посиланням на інформацію головного редактора газети Наталії Знаменської.

 

За її словами, напад стався близько 02:00 поряд з редакцією. «У нього немає нічого серйозного», - передала пані Знаменська слова міліціонерів, які приходили до редакції.

 

Колега Анатолія Адамчука Сергій Грамматін в ефірі «Эха Москвы» уточнив, що нападників було двоє. Вони вдарили журналіста по потилиці, внаслідок чого він знепритомнів, а потім нанесли ще декілька ударів по тілу. У результаті, за даними Сергія Грамматіна, у кореспондента зафіксували легкий струс мозку.

 

За словами Наталії Знаменської, постраждалий журналіст сам викликав міліцію, щойно прийшов до тями. Наразі побитий перебуває вдома.

 

Наталія Знаменська розповіла, що міліціонери пообіцяли порушити кримінальну справу. У відділі внутрішніх справ Жуковського кореспонденту Lenta.ru конкретизувати кримінальну статтю не змогли.

 

Анатолій Адамчук відомий тим, що поширив інформацію про затримання в Жуковському дітей, які протестували проти вирубки лісу заради траси до місця проведення авіасалону МАКС.

 

Журналіст «Жуковських вістей став другим працівником ЗМІ, побитим за останні дні. У ніч з 5 на 6 листопада побили кореспондента «Коммерсанта» Олега Кашина, який у тяжкому стані перебуває в лікарні. Слідство пов'язує напад з професійною діяльністю та особистою громадянською позицією журналіста. Російські журналісти вже звернулися до президента Дмитра Медведєва, щоб захистив їх від нападів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18248
Читайте також
08.11.2010 14:40
Татьяна Неймаш
, для «Детектор медіа»
26 967
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду