Олександр Ткаченко вважає антицензурне звернення депутатів до ГПУ тиском на «1+1»

12 Травня 2010
16136
12 Травня 2010
17:15

Олександр Ткаченко вважає антицензурне звернення депутатів до ГПУ тиском на «1+1»

16136
Олександр Ткаченко вважає антицензурне звернення депутатів до ГПУ тиском на «1+1»

Олександр Ткаченко, генеральний директор «1+1», висловив здивування рішенням. комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, який прийняв заяву про перешкоджання професійній діяльності журналістів та цензуру на загальнонаціональних телеканалах. Заяву Ткаченка розповсюдила прес-служба «1+1».

 

«Услышав мнение нескольких журналистов, продиктованные им их личными политическими предпочтениями, Комитет позволяет себе принимать какие-то решения. Мы расцениваем это как попытку вмешательства в редакционную политику и давления на наш канал», - ідеться в коментарі. 

 

Нагадаємо, депутати ухвалили рішення на засіданні 12 травня після того, як члени комітету  розглянули відкриті листи журналістів телеканалів «1+1» та СТБ, а також заслухали Олексія Мустафіна (СТБ), Наталію Соколенко (СТБ) та Сергія Кудімова («1+1»).

 

Сам Олександр Ткаченко на засідання профільного комітету ВР не прийшов.

 

«Я не отказывался от участия в заседании, но считаю неприемлемым обсуждение нюансов редакционной политики канала в присутствии политических деятелей. Об этом я сообщил Андрею Шевченко - выслушайте журналистов и менеджмент. Шевченко отказался от такого формата», -  так пояснив свою позицію Ткаченко.

 

Нагадаємо,  6 травня, журналісти «1+1» розповсюдили відкритий лист щодо  запровадження цензури на каналі. Наступного дня, 7 травня, про системну цензуру заявили журналісти програми «Вікна» телеканалу СТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16136
Читайте також
07.05.2010 17:34
Сергій Кудімов, для «Детектор медіа»
69 293
07.05.2010 17:10
Ольга Червакова, для «Детектор медіа»
76 262
06.05.2010 09:24
Мирослав Откович, для «Детектор медіа»
95 599
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
таке
5094 дн. тому
Ткаченко шо то совсем: суетится, наряжается как обизянка, нос до верху тянет и пыхтит, пыхтит. Смешной такой. А раньше мужик был. Шо с людьми бабло делает? Или гормоны?
111
5095 дн. тому
Дорогой nik.mr, в панеле GFK.Ukraine всего лишь больше 1000 единиц на 5 милионный Киев (3 мил.зарегистрированных жителей, а 5 мил.дает статистика), из этого количества, например всего лишь 14 человек зрители МТВ, у 1+1 где-то в 3 раза больше. И вот на этом колличестве и построены все рейтинги! И телевизионщики знают это! И им насрать на это, т.к. им кол-во зрителей не нужно, а нужны рейтинги для презентации рекламодателям и ВСЁ! Вот така любоввь. Смешные вы все.
элементарно, ватсон
5095 дн. тому
Канал не просто заурядный, но и очень стыдный. Битва идет не за канал, ели вы еще не поняли.
Ромбик
5096 дн. тому
Если бы все так плохо было бы на 1+1, то кто бы переживал за влияние и говрил бы о цензуре. Чего-то за более заурядные каналы битва не идет и комитеты Верховного Совета не собирают.
nik.mr
5096 дн. тому
Уважаемый kotlyarv, прежде чем говорить такой бред почитайте о ТВ-панели от компании GFK.Ukraine. "Я думаю що на телебаченні немає системи щоб телевізийники знали скільки народу дивляться той чи інший канал а шкода."
kotlyarv
5096 дн. тому
Я думаю що на телебаченні немає системи щоб телевізийники знали скільки народу дивляться той чи інший канал а шкода бо я наприклад давно не дивлюсь ні Інтер ні канали Ахметова Пінчука доньки Кучми і інших Дивився Перший Національний 5й але після того як зняли Я так думаю з Анною Безулик і 5й не дивлюсь Мені українцю нецікаво дивитись як мою країну обсмоктують Шустери і Кіселеви якісь іноземці тим паче затуліни-вороги України що їм моя країна?На щастя на дистанційному пульті є кнопка виключення звуку так що пацани знайте ніяка нормальна людина зрадників продажних і клятво преступників слухати не буде Так що таким чином-будемо слухати розумних порядних українців і коли буде потрібно і на майдан вийдемо і зі зброєю в руках будемо захищати свою неньку Україну
fafa
5096 дн. тому
Соратник Тимошенко визнав, що просив не показувати скандальне відео Середа, 12 травня 2010, 17:40 Версія для друкуКоментарі3 Депутат від БЮТ Олександр Абдуллін визнав, що звертався на телебачення не показувати відео, невигідне Юлії Тимошенко. Про це Абдуллін зізнався під час засідання комітету з питань свободи слова. За словами Абдулліна, йшлося про відео "пропало всьо" у виконанні Тимошенко, яке випадково було записано після провалу переговорів з Януковичем про широку коаліцію. "Єдиний раз, коли я звертався до керівництва телеканалів - це щодо прикрого технічного випадку (з відео "пропало всьо")", - сказав Абдуллін. "Я сказав, що це технічна помилка, і попросив людей не використовувати це технічне відео в новинах, а якщо хочуть - в розділі "курйози", - додав Абдуллін. Зокрема, за його словами, з таким проханням він звертався до заступника голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексія Мустафіна. Водночас Мустафін сказав, що конкретно цей епізод він не обговорював з Абдулліним. Абдуллін також спростував слова Ігоря Коломойського про те, що БЮТ намагався домовитися з ним про вплив на інформаційну політику 1+1, який при попередніх власниках начебто коштував 3 мільйона доларів на рік. "Ми знайомі з Ігорем Валерійовичем, але не обговорювали цього питання. Я попросив наших юристів подивитися на його заяву, бо ми розглядали можливість подати позов до суду. Але, на жаль, там ніде не сказано, що це саме Абдуллін пропонував ці кошти", - сказав депутат. За словами Абдулліна, БЮТ "не пропонував каналу 1+1 гроші, і жодному журналісту також". Як раніше розповідав Коломойський в інтерв'ю "Українській правді", після придбання ним 1+1 йому "подзвонив Олександр Абдуллін і запитав, як буде продовжуватися співпраця з каналом". "Він сказав, що раніше на цю співпрацю було виділено певний бюджет - близько 3 мільйонів доларів". Водночас Абдуллін сказав, що перед 9 травня він намагався розмістити привітання Тимошенко з днем перемоги на каналі 1+1. "Відповідь була така: наші власники дали розпорядження не приймати рекламу від Тимошенко", - сказав Абдуллін. Як відомо, Абдуллін відповідає в БЮТ за інформаційно-рекламний напрямок. Українська правда
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду