Про «вигадки політично заангажованих»…

7 Травня 2010
69292

Про «вигадки політично заангажованих»…

69292
Конкретні факти цензури та джинси у ТСН на «1+1» (+ ВІДЕО)
Про «вигадки політично заангажованих»…

Після зустрічі з колективом ТСН генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко визнав факти джинси у новинах та заявив, що так звані редакційні матеріали і надалі будуть присутні в ТСН.

 

Що таке «редакційні матеріали» кожен може ознайомитися, переглянувши недільний сюжет «ТСН. Підсумки».

 

Цю заяву чули і готові підтвердити близько двадцяти присутніх у ньюз-румі журналістів та ведучих. Однак, пізніше Ткаченко у коментарі УП спростував свої ж слова та заперечив факти цензури, назвавши це вигадкою «деяких політично заангажованих журналістів». Ми наводимо конкретні факти цензури та джинси.

 

Липень 2009. Матеріал Юліани Саух про конфлікт колишнього зятя Леоніда Кучми Ігоря  Франчука з другою родиною. Сюжет не пішов в ефір, оскільки Ткаченко вимагав викласти цей матеріал з іронією. Тобто «обстібати» синхрони семирічних дітей Франчука від другої дружини про те, що охоронці Франчука погрожували їм зброєю.

 

Серпень 2009. Матеріал Маргарити Ситник про здорожчання цукру зняли з ефіру. Аргумент - він може не сподобатися владі. Матеріал заморозять. Він вийде в ефір, коли втратить свою актуальність .

 

Вересень 2009. Матеріал Жана Новосельцева з циклу «Жесть мундира». Сюжет про підприємця, який переховувався у лісі, заявляючи що його хочуть вбити міліціянти-перевертні. Попри наявність у сюжеті семи - ! - синхронів міліціонерів, гендиректор не випускав сюжет  в ефір через незбалансованість! Як сьогодні пояснив Новосельцеву Ткаченко, сюжет «гальмували» тому, що йому особисто дзвонив тодішній міністр внутрішніх справ Луценко і запевняв, що всі герої - злочинці.

 

Листопад 2009. З матеріалу Бориса Іванова про мітинг на підтримку кандидата в Президента Василя Противсіха за особистим наполяганням Ткаченка прибрано синхрони його «захисників»,  у якому  вони відверто розповідали скільки їм заплатили за присутність на мітингу.

 

Листопад 2009. Сюжет Сергія Кудімова про родзинки виборчої кампанії після редагування Ткаченком перетворився на оду Василеві Противсіху.

 

Лютий 2010. До інавгурації Президента Світлана Березівська  запропонувала сюжет про

нову першу леді. Відмова у зйомці без жодних пояснень.

 

Березень 2010. Сюжет Григорія Жигалова про нові призначення в Кабмін, після вичитки змінили на 100 відсотків, прибравши будь-які критичні висловлювання.

 

Березень 2010. Після матеріалу Олександра Моторного про призначення членів уряду, де, зокрема, було показано на яких авто пересуваються нові урядники, Олександром Ткаченком у відпустку відправлено головного редактора ТСН Максима Шиленка. З формулюванням: «Спостерігати на інших каналах, як потрібно працювати». Невдовзі Шиленка переведуть з новин на іншу посаду.

 

Квітень 2010. Сюжет Сергія Кудімова про проблеми з друком закордонних паспортів. Сюжет знімають з ефіру, мотивуючи це відсутністю позиції МВС (наявність у матеріалі синхрону міністра гендиректор, за його словами, не помітив). Наступного дня, після брифінгу в МВС, де висвітлювалася ця подія, сюжет поставили у верстку, однак перед ефіром з нього прибрали усю критику МВС.

 

Квітень 2010. Сюжет про харківські домовленості - газ на флот. Редакційне завдання: «не аналізувати домовленості, а знайти позитив у них».

 

Травень. Відмова Мирославу Отковичу в підготовці сюжету про правову оцінку заяви Президента у ПАРЄ щодо Голодомору.

 

Травень 2010. Редакційний матеріал невідомого автора (підписано Ярослав Петрівський, ТСН, «1+1»). Тут  взагалі щось коментувати зайве. Краще просто прочитати текст:

 

Дивно. Але ще зранку ніхто Парламентської зали не блокував. І це серйозно протирічить вже  випробуваній тактиці протистояння  коаліції і опозиції. Більше того, саме цього разу було вкрай важливо -  просто недати проголосувати  перебіжчикам з БЮТу і НУНСу. Заблокувати їх місця для голосування,  які розташовані  посеред опозиційного сектору сесійної зали Верховної  Ради. Та  замість щільних рядів опозиції увесь світ насолоджувався хаотично розкиданими мордобоями людей в дорогезних костюмах.

 

Розібратися хто першим почав важко. Зараз, справу у свої руки взяла прокуратура. У політичному безладі правоохоронці побачили статтю хуліганство з кримінального кодексу.   

 

Синхрон"Слідча оперативна група, яка є створена у складі працівників міста Києва була сьогодні у Верховній Раді, опитували охоронців, ну тобто розпочаті перші слідчі дії"  

 

Та тут цікаво інше. Спікер парламенту був явно готовий  до запланованої на цей день яйцевої  атаки. Литвин знав, що чекати. А охорона  була поряд і вдало озброєна парасолькою.  

 

(Інтершум)

 

кидають яйця, литвина  прикривають, галас у залі

 

Потім стало ще цікавіше. В залі з"явилася вогнепальна, чи скоріше вогнедимна зброя.

  

(Інтершум)

 

кинули шашку, повалив  дим, депутати бігають та галасують  у залі  

 

Чечетов 02.17 " мы понимали, что они готовы пойти на все. Но никогда не думали что они дойдут до такой степени морального уродства, когда будут использовать в том числе и шашки" 02.30  

 

Застосування шашок  приписали НУНсівцям Парубію  і Гримчаку, але ті навідріз відмовляються  від такої честі. 

  

Синхрон00.08 " я тоді коли вибіг питаю, хто це вибачте зробив, навіщо люди добрі ? Тому що вперше я подумаів, що це хтось із оппозиції. Потім спитав, а мені кажуть та вона пролетіла тобі під ноги.

 

Та саме під прикриттям димової завіси регіоналам вдалося  дістатися місць перебіжчиків і картки 7 НУНСівців і 9-ти БЮТівців таки проголосували.  І саме це змушує підозрювати бійка могла мати подвійне дно. Несподівану підказку дав напередодні блискавичний нічний візит в Україну російського прем"єра. Путін був здивований реакцією  екс-колеги.  
 

Путін07.53 « никто, в  том числе и Юля Владимирова  не возражала, в разговорах со мной во всяком случае 07.57 + 08.02 « обсуждать  вопрос продления пребывания российского  флота, речь шла только об одном -  цена вопроса» 08.09 + 8  

 

За деякими  непідтвердженими даними Тимошенко  таки  зустрілася з Путіним. І хоча сама вона цю зустріч  заперечує , як і прокоментоване ним  ставлення до флоту  поведінка  її деяких однопартійців  дозволяє припустити і бійка  і димова завіса просто ширма, що  дала провести ратифікацію . І причин може бути кілька 

 

        -   небажання аби російський  прем'єр розкрив таємницю газової  угоди    Путіна-Тимошенко    та 

 

        - відсутність синтементів з приводу  самого газового бізнесу і  обміну на  флот .   

        

 Ще п'ять   років тому, в інтерв"ю виданню  профіль вона сказала  , що погодиться  на пролонгацію терміну перебування  ЧФ на Україні. 

             

( НА ЛОГО)

 

"Звичайно, погоджуся. "Чому? Тому що дуже важливо  сьогодні зробити так, щоб люди  жили заможно .... Що стосується військ у Севастополі, то завжди можна домовитися про надання послуг однією країною іншій країні на нормальних комерційних умовах.

 

Тут немає нічого поганого".

 

(КIНЕЦЬ ЛОГО) 
 

Про це добре знають ті, хто  разом з нею знаходився привладі

       

( НА ЛОГО) Віктор  Ющенко 

 

«... Вівши закулісні, не публічні перемовини з прем"єр - міністром України, йшла розмова про те, що Юлія Володимирівна готова у цьому питанні на 50 років прийняти рішення, при отриманні президентства, по розміщенню дислокації чорноморського флоту на території Україні..."

 

(КНІЕЦЬ ЛОГО) 
 

Богатирьова 00.08" две  тысячи восьмой год, сентябрь месяц. Речь идет о сотрудничестве с российской федерацией. Прямая речь премъер - министра Тимошенко: Я ни при каких обстоятельствах  ни при каком давлении президента, не дам создать конфликт вокруг черноморского флота, для того чтобы это стало причиной разворачивания абсолютно отрицательных сценариев по целостности территории украины. 00.43 сегодня мы слышим совершенно другие слова, другую реакцию. 00.47  
 

 Власне  Юлія Тимoшенко завжди  вміла знайти спільну мову з Володимиром Путіним . Найбільш показовою була дружба проти тоді ще Президента Ющенка. Ризиковані жарти прем"єрів про його зустріч зі своїм грузинським колегою були вельми показовими.  

   

 Да, ну что можно  еще посоветовать и порекомендовать -двум президентам лучше проводить ужин без галстуков. Галстуки нынче в цене. Не ровен час, ну, вы меня понимаете... - ЮТ: Владимир Владимирович, я точно без галстука могу проводить ужины... - Путин: - Слопает гость Ющенко еще галстук. 10.04.60 

 

В оппозиційному таборі засумнівались, а навіщо було влаштовувати у Верховній Раді бійку з димовими шашками, якщо результат виявився прямо  протилежним. Дехто в деструктивних  діях бютівців побачив бажання узурпувати  оппозиційне лідерське крісло.

 

(НА ЛОГО) Анатолій Гриценко

 

"... Сьогодні потрібно... стати в один ряд, але не  призначаючи собі лідера. Лідерів  не призначають - їх визнають. Тому, коли хтось проголошує себе  лідером об'єднаної оппозиції,  це тільки роз'єднує її".

 

(КІНЕЦЬ ЛОГО)  

 

Розбрат є не тільки у всьому опозиційному таборі, а й в середині БЮТ. Хто зрадник , а хто ні доводиться дізнаватись по факту.  Людських резервів не так багато.

  
 

05.48 " якщо хтось  думає, що на цьому попелищі  залишиться. Що я знищусь, виввержусь  на горбу Тимошенко чи ще  на чийомусь - це дуже помилкові розрахунки. Не залишиться нікого" 05.58

   
 

" поймать, догнать,  пошлите лучших из лучших - лучшие  зализівают рані - тогда пошлите  лучших из худших".

  

Причина  побоїща  може критися не в політичній, а  в добре знайомій Тимошенко економічні сфері газового бізнесу. В якому вона прфесіонал .  Її слова про прятунок країни дуже важко сприйняти на віру знаючи хто автор   кабальних газових умов з  Газпромом.   Ратфікацію зупинити було досить просто - як завжди заблокувати трибуну і головне заблокувати місця перебіжчиків БЮТ і НУНС.  І саме цього не зробили. Можна було б піти в лояльні до неї суди . Але знов чомусь не пішли.  Може й не планували.

 

Сівкович20.49 " я  не розумію, я думаю можна  було б придумати набагато  ефективнішу красивішу лінію сюжетну оппозиції. 20,58 + 21.40 " це говорить про те, що в них взагалі криза оппозиції, я б так назвав" 21.45  

 

Зараз  Тимошенко   фактично втратила можливість  виступати в образі жертви . Адже  регіонали міняючи флот на  газ фактично  бороли з наслідками саме нею підписаних угод. Судячи з усього  програш опозицією такої важливої для неї битви означає нагальну необхідність появи в ній нових облич і нових командирів.   

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Кудімов, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
69292
Читайте також
07.05.2010 17:10
Ольга Червакова, для «Детектор медіа»
76 262
06.05.2010 09:24
Мирослав Откович, для «Детектор медіа»
95 599
30.04.2010 12:53
Мирослав Откович, «Українська правда»
45 330
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OQ
5096 дн. тому
Умеет руководство "Плюсов" прогибаться,и Луценко угодят,и Тимошенкo,теперь перед Януковичем стелится
мастер
5097 дн. тому
Вся статья -неумелая манипуляция на модную тему. К примеру:" Наступного дня, після брифінгу в МВС, де висвітлювалася ця подія, сюжет поставили у верстку, однак перед ефіром з нього прибрали усю критику МВС". Ну, видал я эту "критику". МВД to бы бутылку(по старой министерской привычке) за нее выставило!
Роману
5098 дн. тому
А если врач идет работать в частную клинику стоматологом, а потом заявляет главврачу, что будет заниматься гинекологией? Мотивируя это тем, что именно так понимает свой профессиональній долг? А учитель говорит, что ограничивать его свободу преподаванием математики недопустимо, потому что он чувствует, что его призвание - литература?
Basta77
5099 дн. тому
Особая роль отведена цензуре в тоталитарных государствах. Нобелевский лауреат Фридрих фон Хайек так объясняет причины этого явления: "чтобы люди безоглядно поддерживали общее дело, они должны быть убеждены, что как цель, так и средства выбраны правильно. Поэтому официальная вера, к которой надо приобщить всех, будет включать интерпретацию всех фактов, имеющих отношение к плану. А любая критика или сомнения будут решительно подавляться, ибо они могут ослабить единодушие".
2Роман
5099 дн. тому
Роман // 08.05.2010 15:44:16 То, что пишет Журналист2 - полный бред! -----Пиховшек всегда бредит.
uhjvflf
5100 дн. тому
2004-й год повториться не должен. если журналистов Киева поставят на колени, то все пипец. держитесь,ребята!!!!)))
Журналист
5100 дн. тому
Абсолютно согласен.Есть каноны,законы,принципы профессии.Все просто.Нужно их соблюдать,несмотря ни на что,ни на кого,вопреки всему....И не нужно извращать и насиловать свой мозг,пытаясь прикрыть свобственную профессиональную и человеческую слабость перед самим собой.Это все попытки найти лазейку,что оправдаться.А нужно просто профессионально выполнять свой журналистский долг.Вот и все...
Роман
5100 дн. тому
То, что пишет Журналист2 - полный бред! Если, например, врач идет работать в частную клинику, он должен лечить как-то иначе. Учитель должен учить иначе? Есть обязанности данной профессии перед обществом. Есть одно правило - говорить правду. Если нет возможности - менять телеканал, профессию в конце-концов. А то что предлагает журналист-2, пусть это и реальность, но это преступление. Кстати, уголовно наказуемое
А їм пофіг
5100 дн. тому
Забоялись Янека та Рината "власники каналів". Заляжуть і будуть чекати нового Ющенка. Смішні. коріш за все, стануть Гусинським та Березовським. Бо боягузи. Журналісти для них - собаки, які повинні гавкати так, як їм скажуть.
Журналіст2
5100 дн. тому
Згоден з ЖУРНАЛИСТом. Таких безумців сьогодні в Україні нема, а якщо є, то одиниці. Тепер по викладеному у статті. Судячи з наведеної хронології сюжетів, які не пішли в ефір, конфлікти з керівництвом розпочалися ще влітку минулого року. А якщо не зраджує память, влітку минулого року була ІНША влада. Запитання: чому журналісти "плюсів" почали говрити процензуру і утиски лише сьогодні. Чому мовчали тоді, коли це все починалося? Чи та влада вміла ліпше закривати рота? Чи просто дуже хочеться "пройтись" саме по цій владі? Ще одне. Йдучи працювати у якості найманого працівника, нехай і творчого, на приватний канал, треба з самого початку усвідомлювати, що власник каналу в першу чергу - бізнесмен, у якого можуть бути свої політичні симпатії і свої бізнес-інтереси. Власне, для цього й створюється те чи інше ЗМІ. Чи хтось ще наївно вірнить у протилежне? У те, що телеканал чи газета мусять нести людям сітле, добре і вічне? Панове, отямтеся! Якщо не хочете цензури, створіть свій власний телеканал чи власну газету і пишіть чи показуйте все, що вважаєте за потрібне. Але не забувайте:)) що жити в сусіпльсьві і бути вільним від нього не можна:)))
Роман
5100 дн. тому
Любые попытки отстоять свободу слово ценны!!! Пусть вялые, пусть непоследовательные, пусть перемешанные с личными амбициями. Но они должны быть. И глупо ждать пока появятся идеальные журналисты, с идеальным поведением. Мы такие какие мы есть. Черно-белые. И когда проявляется в нас белое надо поддерживать а не осуждать
Журналист
5100 дн. тому
Коллеги,давайте согласимся,что вы мы-порождение системы.Мы впитали ее с детства.Жить и быть свободным от общества,как известно,невозможно.Разве что на Тибете.Поэтому не удивительно,что у каждого журналиста,даже самого,на первый взгляд,принципиального,есть второй смысл за всем,что он делает.А вдруг деньжат заработаю,пригласят на выгодных условиях куда-то" во власть" и отказаться не смогу... И все такое....Если уж выступать за свободу и демократию-то без расчета получить в дальнейшем блага.Тогда и победить можно.Вот только вряд ли много среди нашей братии таких безумцев,готовых остаться и оставить семью без "куска хлеба" ради светлой идеи борьбы за свободу и демократию в Ураине.
dddd
5100 дн. тому
Все покупается и продается. И Ткаченки и Черваковы. Вот только вспоминается диалог из сказки "Убить дракона": - Мы не виноваты, нас так учили. - Всех учили, но кто заставлял тебя быть первым учеником, скотина?! Ткаченко стал первым учеником!
Otar Dovzhenko
5101 дн. тому
З цього треба було починати, а не з історії про табуїзацію Голодомору.
pdtplf
5101 дн. тому
Червакову сюда носом ткните
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду