Олександр Ткаченко оголосив на «1+1» тиждень демократії (ОНОВЛЕНО)

7 Травня 2010
33856
7 Травня 2010
12:00

Олександр Ткаченко оголосив на «1+1» тиждень демократії (ОНОВЛЕНО)

33856
Олександр Ткаченко оголосив на «1+1» тиждень демократії (ОНОВЛЕНО)

Генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко оголосив наступний тиждень у ТСН - «тижнем демократії». Про це він сказав на зустрічі з колективом інформаційної служби, предметом обговорення на якій став відкритий лист колективу ТСН проти цензури.

 

Протягом тижня з 11 травня Ткаченко сам безпосередньо керуватиме ньюз-румом, а планування проводитиме не раз на тиждень, як було раніше, а щодня. Ткаченко це аргументував тим, що у нього самого є багато запитань до деяких журналістів стосовно журналістських стандартів. 

 

Також на зустрічі обговорювалися вимоги журналістів, зокрема необхідність зустрічі з власником «1+1» Ігорем Коломойським.

 

Крім того колектив вимагав, щоб генеральний директор перестав втручатися у редакційну політику ТСН, зокрема дзвонити перед виходом новин з вимогами до сюжетів. Прозвучала й пропозиція створити журналістську раду, яка не знайшла підтримки у Ткаченка.

 

З приводу сюжету, який вийшов у «ТСН. Підсумки» 2 травня, начитаного невідомою людиною, пан Ткаченко сказав, що це був редакційний матеріал. «Якщо ще раз буде такий випадок, я особисто начитаю текст сюжету і беру за нього відповідальність», - сказав Ткаченко. На запитання, чи розповсюджуються на редакційні матеріали стандарти журналістики, як на авторські сюжети журналістів ТСН, Ткаченко відповів, що не розповсюджується, оскільки це «редакційна думка».

 

Генеральний директор «1+1» зауважив, що не хотів би, щоб журналісти проводили зустрічі з політиками в ньюз-румі. «Зустрічайтеся з ними в кафе, яких достатньо в цій будівлі», - сказав він.

 

Ткаченко  не пристав на пропозицію співробітників ТСН, щоб  відбулася ротація тем для журналістів, але погодився провести це в якості експерименту. Це означає, що журналіст, який, наприклад,  постійно висвітлював події з парламенту чи Кабміну, зможе зробити сюжети на інші теми.

 

Журналісти запитали генерального директора, чи погоджується він з тим, що була цензура і тиск, він сказав що «цензури не було, є питання щодо стандартів, які ми спробуємо зняти протягом спільної роботи наступного тижня». Ткаченко залишився при своїй думці, що все ж деякі журналісти мають особисті політичні симпатії і навів  конкретні приклади.

 

На запитання, чому він звільняє Максима Шиленка, Ткаченко відповів, що вони не зійшлися у думках з приводу того, як мають робитися новини. Запитання про ймовірне звільнення Наталі Мосейчук він переадресував до самої Мосейчук.

 

На зустрічі також йшлося про те, щоб проти підписантів відкритого листа не застосовувалися репресії і вони не були звільнені з роботи. «Репресій не буде», - сказали  головний редактор інформаційної служби «1+1» Олексій Рогатнік та Олександр Ткаченко. «А гарантувати, що не буде звільнень чи реорганізації, не можу. Все буде в межах чинного законодавства», - зауважив Ткаченко.

 

Прес-служба «1+1» вважає, що тепер конфлікт можна вважати вичерпаним.

 

«За результатами зустрічі конфлікт можна вважати вичерпаним. Журналісти ТСН погодилися із керівництвом у тому, що не слід вважати впровадженням цензури звичайні робочі зауваження з боку редакторів, які мають відношення до професійної якості матеріалів. Зі свого боку, підписанти відкритої заяви залишають за собою право і надалі  робити публічні виступи в ситуаціях, коли зовнішнє втручання у свою роботу вони вважатимуть цензурою», - ідеться в офіційному пост-релізі.     

 

Нагадаємо, в ньюз-румі «1+1» сьогодні, 7 травня, мала відбутися спільна зустріч колективу новин з Ганною Герман та Олександром Ткаченком, однак Ганна Герман на другу зустріч з ТСН не прийшла.

 

Предметом обговорення на зустрічі став відкритий лист журналістів ТСН, в якому вони звинуватили особисто Олександра Ткаченка у запровадженні цензури на каналі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33856
Читайте також
07.05.2010 17:34
Сергій Кудімов, для «Детектор медіа»
69 285
07.05.2010 17:10
Ольга Червакова, для «Детектор медіа»
76 252
06.05.2010 09:24
Мирослав Откович, для «Детектор медіа»
95 591
30.04.2010 12:53
Мирослав Откович, «Українська правда»
45 324
Коментарі
24
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стопкрану
5092 дн. тому
Ага, Мустафин и Ткаченко - агенты мирового сионизма. Зарапортовались вы со своей конспирологией
Стопкран
5096 дн. тому
Кремлевские смотрящие вчера сказали Ткачику и Мустафину просто: или держите всех в узде и жестко исполняете директивы, или ищите работу стрингерами на Би-би-си. Типа, нефиг няньчиться с глупыми и непонятливыми репортерами, выполняйте задание хоть сами, хоть с водилами, или сделаем чистку все как на интере
nik.mr
5096 дн. тому
Стаханову. Завидуете, "уважаемый"? Зависть может съесть изнутри. А даже если не завидуете: нормальный человек не говорит так о девушке. Фу.
Українець
5096 дн. тому
Я взагалі не розумію всього цього крику навколо так званої "цензури". Хто роздмухує скандал? Дехто, Откович? Чи я не помиляюся? А хто він такий, взагалі? Чи він якийсь відомий журналіст-публіцистист, який своїма багатьма статтями та сюжетами заробив якесь ім'я? Чи він якийсь безталанний журналіст-провокатор, який або плутає свої особисті політичні погляди з державними, або просто банально хоче заробити грошей? я вважаю, що Откович - банальний провокатор. Якщо хтось бажає посперечатися зі мною, будь ласка.
Сергій Кудімов, 1+1
5096 дн. тому
Даруйте за "опечатку" - ..."Хочете"..
Сергій Кудімов, 1+1
5096 дн. тому
З усією відповідальністю заявляю, - прес-служба 1+1 цинічно БРЕШЕ. Конфлікт не вичерпано, оскільки О.Т. під час зустрічі підтвердив - "редакційні матеріали" будуть і далі....Хочече протестувати - Пліз..
ФЕНЯ
5096 дн. тому
Йой.В НТКУ тоже гендиректор.Так там уже всех увольняют без недели демократии.
zoom
5096 дн. тому
Всем журналистам! Снимайте и выкладывайте видео, техники у вас предостаточно. Скандалить надо с умом. Маловато будет!!!!! Ма-ло-ва-то!
micka
5096 дн. тому
а следующая неделя будет "неделей тоталитаризма" или как? в какой нормальной стране какое быдло может такое придумать вообще: тиждень демократії... от же єб*нько
zoom
5096 дн. тому
Журналистам, респект, конечно. Ну, а чего ждали-то? Все очень предсказуемо. Бульдозер включен и рулит. Все, кто "правильно" проголосовал, теперь будут смотреть "правильные" новости. А как же All Ukraine, ГенДир?
Стаханов
5096 дн. тому
Хоч одна гарна новина - нарешті прибрали цю дурепу Мосейчук з екрану! Хай іде хоч до чорта в дупу, аби не в телевізор, від неї ригати хочеться!
Серый
5097 дн. тому
Конфликт начальства и журналиста вечен, обоюдная там "любовь". http://svinoryl.livejournal.com/93129.html
А що сталося з Мосійчук?
5097 дн. тому
"ТСНівець // 07.05.2010 13:39:57 Наталка Мосейчук, на превеликий жаль, відійшла від ведення ТСНу через незгоду читати в ефірі незбалансований матеріал". І швидесенько рвонула в кабінет до Гані Герман домовлятися про "збалансованішу" роботу на Янека (див. Дусю) А мовчить - бо вже, напевне, домовилася...
drhurt
5097 дн. тому
После того как они с Герман секретничали им веры нет. Не уверен я в их благих целях.
афу на диктофон
5097 дн. тому
Гендиректор 1 +1 заявляє, що не визнавав цензуру і "джинсу" П'ятниця, 07 травня 2010, 13:05 Версія для друкуКоментарі1 Гендиректор "1 +1" Олександр Ткаченко заперечує, що на зустрічі з колективом телеканалу він визнав існування цензури і "джинси". Про це він заявив "Українській правді", коментуючи відповідну заяву журналіста "1 +1" Мирослава Отковича. "Ні про яке визнання ні цензури, ні джинси, мова не йшла. Це вільне трактування конкретного журналіста дискусії, яка була з приводу дотримання журналістських стандартів", - сказав Ткаченко. За словами ген директора каналу, за підсумками зустрічі було вирішено, що наступного тижня він особисто буде стежити за дотриманням журналістських стандартів і вирішувати всі питання, що виникатимуть у журналістів. "Для того, щоб розібратися в ситуації, що склалася, я наступний тиждень проведу в ньюз-румі, спостерігаючи за тим, що таке журналістські стандарти. Тому що у мене є чітке переконання, що є вільне трактування журналістських стандартів низкою політично заангажованих журналістів", - сказав Ткаченко. "У зв'язку з цим і була дискусія. Ми домовилися в оперативному режимі подивитися, як це буде", - додав він. Крім того, за словами Ткаченка, у нього є "ціла низка питань з приводу дотримання журналістами елементарних журналістських правил". На запитання, чи говорив він на зустрічі з журналістами про те, що він особисто буде робити начитки в редакційних матеріалах, Ткаченко відповів: "Мене журналісти запитали: "Наступного разу, якщо буде редакційний матеріал, чи готові ви робити начитку?" Я відповів: "Якщо буде редакційний матеріал, я готовий робити начитку". Українська правда
ТСНівець
5097 дн. тому
Наталка Мосейчук, на превеликий жаль, відійшла від ведення ТСНу через незгоду читати в ефірі незбалансований матеріал.
полная версия
5097 дн. тому
ЖУРНАЛІСТ КАЖЕ, ЩО ГЕНДИРЕКТОР 1+1 ВИЗНАВ "ДЖИНСУ" І ЦЕНЗУРУ П'ятниця, 07 травня 2010, 11:54 Під час зустрічі з колективом ТСН генеральний директор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко визнав існування на каналі джинси та цензури. Про це "Українській правді" повідомив кореспондент ТСН Мирослав Откович. За його словами, під час зустрічі обговорювався сюжет, який вийшов в підсумковому недільному випуску новин з текстом, що був начитаний невідомою людиною. "Це людина, яка підписалася там Ярославом Петрівським. У сюжеті не були дотримані стандарти журналістики. Зокрема, збалансованість, повнота і вичерпність інформації стосовно всіх точок зору", - розповів Откович. "На що пан Ткаченко відповів, що це редакційний матеріал. А на запитання, чи повинен редакційний матеріал відповідати стандартам журналістики, він відповів: "Не обов'язково". Я спитав, чи будуть такі речі випускатися в майбутньому, він сказав: "Не виключено". Ми спитали, а хто ж це буде робити. Він сказав: "Если надо, я буду начитывать сам лично. И я буду нести за это ответственность", - додав журналіст. В той же час, стверджує Откович, Ткачено постійно наголошує на тому, що журналісти ТСН повинні дотримуватись стандартів журналістики і розглядає їх матеріали "під лупою". "До того ж він чітко і ясно визнав факти джинси. Він чітко розрізняє джинсу і цензуру. Ми подали йому реальні факти Васі Противсіх, що були до виборів. І він визнав, що це була джинса. Прямим текстом. Він сказав, що це заказушка", - розповів він. "Також ми йому сказали про нещодавній конфлікт навколо сюжету про "Суху Балку", коли журналіст відмовився начитувати", - додав журналіст. За словами Отковича, наступного тижня Ткаченко особисто буде керувати ТСН в якості редактора. За словами журналіста, вони висунули генеральному директорові такі вимоги: ротація журналістів по темах, створення журналістської ради, яка б відслідковувала факти цензури, невтручання генерального директора в редакційну політику та зустріч з власником телеканалу Ігорем Коломойським. Українська правда
andrij
5097 дн. тому
А що сталося з Мосійчук??? Невже не бачить що робиться?
Саша
5097 дн. тому
Ахахах.. "Неділя демократії" - це коли робітники ходять чи не ходять на роботу, а працедавці не дають їм платні)
Естет
5097 дн. тому
Якщо Ткаченко оголосив тиждень демократії, отож визнав, що досі її на "плюсах" не було. Це по-перше. Якщо представниця президента приїздить на приватний канал, щоби боротися за свободу слова, отож кішка знає, чиє сало злапала. Це по-друге. А по-третє, допоки не буде гласности, що робиться на каналі, все може скінчитися підкилимними домовленостями й єзуїтськими репресіями проти чесних журналістів. Висновок: потрібен Комітет порятунку свободи слова!
MG
5097 дн. тому
тыждень демократии!)))))) яплакаль)))))) всего один тыждень и все вернется на круги своя? Ткаченко хоть понимает, что он сморозил??
Jew
5097 дн. тому
ОЙ… «МИНИСТЕРСТВО ПРАВДЫ» режима «черных бандюковичей» в лице гани гЭ (возможно кому-то больше понравится : и в лице левочкинв Сцэ ) приняло совместные меры с хозяевами заводов, газет, пароходов… И…ОБЪЯВИЛО - «ТИЖДЕНЬ ДИ…МОКРАТИИ» умыться в слезах
Хм
5097 дн. тому
Де вони всі були, коли джинсу "парили" перед виборами? Чи це не є цензурою?
Ткачу
5097 дн. тому
Что-то эта неделька демократии попахивает гниленьким, это скорее неделька еще большего прессинга
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду