Коломойський заперечив факт цензури на «1+1» і тиск президента на редакційну політику

8 Травня 2010
25663
8 Травня 2010
14:28

Коломойський заперечив факт цензури на «1+1» і тиск президента на редакційну політику

25663
Коломойський заперечив факт цензури на «1+1» і тиск президента на редакційну політику

Власник «1+1» Ігор Коломойський заперечив факт цензури на телеканалі. Про це він сказав у коментарях Financial Times.

 

«Жодних команд щодо цензури від мене як власника, і від менеджменту не було. Так само як і не було жодного тиску на нас з боку українського президента», - наголосив він.

 

За словами пана Коломойського, єдина спроба втрутитись у редакційну політику каналу була зі сторони людини, близької до лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

 

В коментарі УП Ігор Коломойський назвав прізвище цієї людини - Олександр Абдулін (народний депутат, БЮТ).  Також він висловив думку, що антицензурні журналістські протести в ТСН зумовлені тим, що «хтось втратив додатковий заробіток» у зв`язку з відмовою від політичної джинси.

 

Нагадаємо, 6 травня журналісти ТСН розіслали ЗМІ відкритий лист, в якому заявили про запровадження цензури на  «1+1». Факти цензури пізніше навів у своїй статті журналіст Сергій Кудімов.

 

7 травня до колег з «1+1» приєдналися журналісти «Вікон» телеканалу СТБ, які також розповсюдили заяву про системний цензурний тиск на каналі.

 

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25663
Читайте також
07.05.2010 17:34
Сергій Кудімов, для «Детектор медіа»
69 294
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fisherman
5101 дн. тому
Вот если бы он про холдинг чтото рассказал. Что куда зачем? Вообщем, куда идти или пешком постоим... Было бы вообще прекрасно. А то сидишь как корова с яблочками на березе. Мазл тов!
Нос
5101 дн. тому
Коломойский лоханулся ! Из Женевы не досмотрел. Ему б отмолчаться, пусть бы Ткаченок расхлебывал. А так линия четко нарисовалась: ЛЮБЯЩАЯ СЕБЯ ВЛАСТЬ - СОБСТВЕННИК - СУПЕРМЕНЕДЖЕР. Да и ТСНовцы не промах, на угрозы и понты - шума будет! Ой накличет еще больше беды. Зачем гробить бизнесс. Лешка Роднянский когда-то столько сил вложил...
НТНовец
5103 дн. тому
Лучше журналистов чем біли на НТН до покупки его интером , в Украине нет и в ближайшее время не будет !
Журналіст
5103 дн. тому
Що мені подобається найбільше у цій ситуації, так це імена журналістів ТСН, які типу почали протестувати! Вони думають, що всі забули, де вони розпочинали свою карєру. На біло-блакитному НТН у період "помаранчевих". Тоді ці "вільнодумці" плювали на цензуру і гарненько писали оди Януковичу. І саме після іхніх НТНівських подвигів їх і запросили на 1+1. Хоч би мовчали, памятаючи свій "досвід". Але ні - треба ж прославитися. Хто ж із них згадає хоча б один добрий вчинок Януковича? Те, що Київ нарешті став чистим, що потроху країна почала виходити з кризи... Кого з них це цікавить. Краще просто налити бруду на голову нового президента. А може, просто захотілося повторити подвиг Бориско, яка стала знаменитою після скандальних промов щодо цензури у прямому ефірі "Плюсів" у 2004-му. Що ж - так тримати, колеги. Це дуже достойний вчинок!
atos
5103 дн. тому
А вот ЖЮлька ,та никогда не врет..??? Она может ЧАСАМИ брехать и притом по принципу:--у попа была собока ..... И если на каком нибудь Шоу получит слово то не родился еще тот журналист который ее может остановить. 30-40 мин.повоспитывает всех и тут же СМЫВАЕТСЯ,мол я вам дебилам мозги прочистила ,душу свою на вас отвела --теперь можете мочить друг друга. АДЬЮ,я пошла в пельменную...
Bob
5103 дн. тому
Свидок , давай конкретнее про "некоторых плюсовцев" ? Фамилии , должности ! Не уподобляйся коломойскому ;)
Свідок
5103 дн. тому
Це схоже на правду. Знаючи методи "роботи" з журналістами вірних псів Юльки (Андрюші Шевченка і Колі Томенка), вони таки попромивали мізки деяким плюсівцям, щоб ті, як діти, кинулися сорочку дерти. Ніякої там серйозної цензури не було - просто настали часи говорити правду про юлькіни афери... А сама гоп-компанія Томенки-Шевченки, як завжди, залишилися в тіні і безкарними... Нічого, розплата прийде, вона вже йде.
Лида
5103 дн. тому
Чтоб собственник канала не влиял на её редакционную политику -- не верю.
Bob
5103 дн. тому
брыхло .. набрехал на УП про какие-то 3 миллиона от БЮТ зачем-то .. ПР 6 предложила ? А румыны тогда зачем бабки в 1+1 вбухивали ? Шобы Ткаченко всьо украл ?
льох
5103 дн. тому
Бреше, звісно бреше. Занадто велику іграшку тепер має, а гратися ще не навчився!
Саша
5103 дн. тому
А як же.. він підтвердить)) ага.. частіше на роботу потрібно ходити)
Бреше?
5103 дн. тому
Або бреше, або не знає, що реально коїться на каналі. Але вірити його словам не варто. І FT про це знає!Тому цілком можливо незабаром швейцарські власті зацікавляться його хаткою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду