Олексій Мустафін: Переформатування «Вікон» не пов’язане з політичним тиском

7 Травня 2010
25626
7 Травня 2010
12:32

Олексій Мустафін: Переформатування «Вікон» не пов’язане з політичним тиском

25626
Олексій Мустафін: Переформатування «Вікон» не пов’язане з політичним тиском

Заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін підтвердив, що на каналі запроваджується нова інформаційна концепція програми «Вікна-новини», про яку ідеться у відкритому листі журналістів СТБ, в якому вони заявили про системну цензуру.

 

Нагадаємо, колектив «Вікон» у своєму відкритому листі проти цензури заявив, що ця концепція передбачає:

 

- розповідати про політичні теми «одним рядком» і уникати розлогих матеріалів;

 

- відмовлятися від «традиційних журналістських розслідувань»;

 

- уникати іронії;

 

- не висвітлювати теми про майно та витрати політиків.

 

«Я можу підтвердити, що ми зараз проводимо переформатування "Вікон". Воно пов'язане з розвитком "Вікон" і розвитком каналу СТБ», - сказав «Детектор медіа» Олексій Мустафін, коментуючи відкритий лист колективу СТБ.

 

Він заперечив, що переформатування пов'язане з політичним тиском на редакцію. «Ні, це не пов'язано з тиском політичних сил, влади чи опозиції», - наголосив він.

 

Водночас Олексій Мустафін відмовився коментувати наведені журналістами факти цензури, зазначивши: «Кожен, хто бачив "Вікна", може скласти уявлення про те, що було в ефірі і чого не було. Дивіться "Вікна" і порівнюйте з тим, що стверджують люди».

 

За словами пана Мустафіна, він не підтримує звернення свого колективу, оскільки ніколи не приєднується до жодних колективних листів.

 

Як повідомляла ТК, 7 травня журналісти «Вікон-новин» СТБ підтримали колег з «1+1» та заявили про запровадження системної цензури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25626
Читайте також
07.05.2010 17:34
Сергій Кудімов, для «Детектор медіа»
69 291
07.05.2010 17:10
Ольга Червакова, для «Детектор медіа»
76 260
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bratis
5099 дн. тому
В Польше или Чехии за ребят с СТБ подпался бы каждый телезритель. Ведь никто не хочет глотать пропаганду вместо полевки
Егеж
5099 дн. тому
Журналістам замість того, щоб листи писати, краще було б згадати про стандарти, яких вони мають дотримуватися. Бо за стандартами, скажімо, Бі-бі-сі Андрушку з Пашаєвим треба було б вигнати з роботи на другий день. Без права називатися журналістом
Редактор
5099 дн. тому
А ТК, кстати, передергивает. Мустафин сказал, что новости переформатируют. А ТК - тут же приписывает, что он, дескать, подтвердил слова автором "цидулы". Одна фраза в сообщении противоречит другой
Редактор
5099 дн. тому
Молодец Мустафин. Не то, что эта размазня Ткаченко, который сначала пихает в новости непонятные сюжеты, а потом пытается оправдаться.
Бардо
5099 дн. тому
А КОТИКА УЖЕ ПРИНЯЛИ В ПРОФСОЮЗ??
schwabe
5099 дн. тому
Ja-ja! Und die Genossen Mustafin auch an der Wand für Sabotage! Letzte Zigarette,bitte?
Г.Б.
5099 дн. тому
Мустафин говорит правду. На него власть не давит! Давит на него врожденная холуйская предусмотрительность. Опытный медиа флюгер, не раз подыгривающий власти, держит свой паршивый нос по ветру. УЧИТЕСЬ У МУСТАФИНА, КАК НА ХЛЕБУШЕК С МАСЛОМ И ИКОРКОЙ ЗАРАБАТЫВАТЬ!
Посвященный
5099 дн. тому
Да всё это Мустафин и организовал. Зная его отношения со всеми подписавшими письмо, некоторых из которых он сам и привёл на СТБ
micka
5099 дн. тому
скажите, ну какой здоровый человек скажет: «Ні, це не пов'язано з тиском політичних сил, влади чи опозиції»ю только больной всегда пытается изменить свой диагноз на более выгодный.
Олексій Мазур Тернопіль
5099 дн. тому
Было б за чем горевати!Представляю горе недорезанных свидомитов,тоскующих за шармом прежних "Вікон" со всеми их человешностями,ырониями и объедкивностями.А чувак под погонялом МАЗУР из Днепропетровска вааще так отжог,шо все КГБ пацстолом!Тебя,ушибленного "сучасними цінностями новітньої України", в музее восковых фигур надо выставлять!Для тебя, забытого агэнтика,поясняю по слогам:ПРО-ЕКТ НЕ-ЗА-ЛЕЖ-НАЯ УК-РА-ИНА ЕСТЬ СПЕЦ-ОПЕ-РА-ЦИЯ НАД-НА-ЦИО-НАЛЬ-НЫХ СПЕЦ-СЛУЖБ ПО ДЕ-МОН-ТА-ЖУ СССР! И трудолюбивыми рученками этой самой операции были-есть-будут наши дорожайшие медийщики-журналистишки.Посему им щас в самый раз уткнуть свои носики в свои же жопы и делать то, что им опять скажут, а не пи...деть о свободе творчества!Сейчас только этим вы поможете Родине встать на ноги после торжества демократических ценностей!
Олексій Мазур, Дніпроптеровськ
5100 дн. тому
А "Вікна" справжді були класні. Завжди із задоволенням їх дивився. Але ж Янукович іронії не розуміє. Навіщо "нашому" дІбІльному урці такі новини? Звичайно що не потрібні. Від них в нього одне роздратування. Цій Гадзілі потрібно щось попростіше. На зразок російських новин. А мустафін - "теж кушать хоче". Та й бажано ж мати те, куди їсти. Що він дурний аби так просто даватися, щоб йому за якусь свободу слова взяли та й голову відкрутили? Ага, "щас"...
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5100 дн. тому
Якщо ви поки що вдома і: - живете в Україні, а й досі не відчуваєте в своєму серці не те, що любові, але навіть елементарної шани і поваги до цієї землі; - без кінця ностальгуєте за Радянським Союзом і прагнете його відновлення; - вважаєте своєю Батьківщиною не Україну, а те, що колись називалося "необъятной родиной"; якщо вам: - чуже все українське і, натомість, ви тужите за "старими добрими" совєцькими часами, прагнучи їхнього повернення; - остогидлі демократичні цінності сучасної України, а до вподоби совкова епоха зі всіма її проявами.. – ...дивіться СТБ - Совкове телебачення в Україні! Бо там ледь не в кожній програмі - відтворення радянської атмосфери та стирання української ідентичності. Про доблесну боротьбу радянської міліції зі злочинністю в СРСР розповість російська програма "Слідство вели" з Леонідом Каневським. У передачах для домогосподарок ви почуєте історії з життя відомих політиків, кіноакторів, співаків радянської епохи. В науково-пізнавальних телепроектах на кшталт "В пошуках істини" вам розкажуть про життєві долі та трудову біографію радянських пролетарських поетів і письменників, керівників НКВД та визначних слідчих-катів карального відомства, а також військовоначальників-м'ясників й "видатних" діячів ВКП (б)! Паралельно з цим ви дізнаєтесь від авторів програми, що національний синьо-жовтий прапор – абсолютно не український, бо походить він з однієї з провінцій Австро-Угорщини і свого часу опинився в наших краях лише внаслідок певних політичних обставин. А навздогін тут проведуть паралелі між українським прапором і кольорами штандартів відповідних частин німецького Вермахту та переконливо пояснять, що в будь-якому разі синя смуга згори і жовта знизу, а не навпаки – це символ приреченості держави, її нещасної долі та неодмінної поразки. Зануренню в більшовицьку епоху також сприятимуть регулярні покази і безкінечні повтори художніх стрічок на зразок "Невловимих месників" та "Народженої революцією" – доблесні чекісти завжди будуть з вами поруч у передачах, документальному та ігровому кіно. Та й чи може бути інакшою редакційна політика СТБ і програмне наповнення ефіру телеканалу, коли ним керує тов. Мустафін - член медведчуківської СДПУ (о), яка на минулих президентських виборах виступала в єдиному Блоці Лівих разом з найреакційнішими, найагресивнішими антиукраїнськими силами – КПУ Петра Симоненка та Союзом Лівих Сил Василя Волги, агітуючи за обрання президентом України лідера комуністів. Вам не подобається встановлення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі? Але ж Мустафін регулярно покладає до нього ківти своєю участю в Блоці лівих в яксості СДПУ (о). Отже, якщо ви зневажаєте Україну і будучи "хохлом" в душі прагнете перетворення на малоросів всіх українців, а з тим і України на УРСР, то СТБ Олексія Мустафіна – ревного захисника радянського духу на вітчизняному ТБ, провідника антиукраїнської політики КПУ-СДПУ (о) і СЛС у вітчизняному телеефірі, – ваш канал. Слава КПСС – Сталінському ТБ слава!
Jew
5100 дн. тому
«ЖИВУЩИЕ В В МУСТАФИНЕ БИЗНЕСМЕН И КАРЬЕРИСТ…»-- хм... ну разве что бизнес и карьера местечкового крамвря
2jew
5100 дн. тому
сказано тебе- В БАБРУЙСК!
ГЕОРГИЙ
5100 дн. тому
ЖИВУЩИЕ В В МУСТАФИНЕ БИЗНЕСМЕН И КАРЬЕРИСТ, ВСЕГДА ПОБЕЖДАЛИ ЖУРНАЛИСТА!
Jew
5100 дн. тому
to____/ 07.05.2010 13:24:46/////хм много у нас диковин каждая мухосранская дурилка картонная типа / 07.05.2010 13:24:46, обмылок из по гани, левочкина et cetera что-то шрябает за небольшую мзду… ну… ну… шкрябай дальше…
2Jew
5100 дн. тому
иди бабруск со своими вопрсами .там уколовы, медедевы, побратимы пиховшеки ноое "пропало все" пргибают)
Leo
5100 дн. тому
Ну вот и накрылись медным тазом с подачи АП и Мустафина мои любимые "Вікна-Новини". Уйдёт потрясающая объективность, точность, человечность и обалденная ироничность. А чего стоят одни подписи сюжетов - Жванецкий с Ильфом и Петровым просто отдыхают! Журналисты знают, что самое сложное в статье - её заголовок. Респект и уважуха тем ребятам, кто так виртуозно работает! И в сухом осадке нам останутся занудные протоколы и избитые штампы. Зато как в расее. Отдельный респект Высоцкой и Попову - это суперпрофессионалы! Жаль Вас при этой "новій інформаційній концепції програми «Вікна-новини»!..
Jew
5100 дн. тому
всегда и везде как сказано «на всех широтах и болотах» особое омерзение вызывает картинка «прогиба» не самых глупых чуваков типа мустафин грубые гроши с мочи и труб не пахнут… пан Олексій Мустафін!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду