Нацрада поновлює процес анулювання ліцензії АТВ

6 Серпня 2009
24003
6 Серпня 2009
12:44

Нацрада поновлює процес анулювання ліцензії АТВ

24003
Нацрада поновлює процес анулювання ліцензії АТВ

5 серпня в Одеському апеляційному адміністративному суді завершився розгляд справи за позовом телекомпанії «АТВ при Одеській національній академії зв'язку ім. Попова» проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, в якому АТВ оскаржувала рішення Нацради звернутися до суду по анулювання ліцензії АТВ. Про це повідомляє прес-служба Національної ради.

 

Одеський апеляційний адмінсуд виніс рішення про скасування постанови суду першої інстанції та закрив провадження у справі. Це дає можливість Національній раді поновити провадження в іншій справі - про анулювання ліцензії телекомпанії АТВ.

 

Нагадаємо, що протягом 2006-2008 років Національна рада провела чотири перевірки АТВ. Під час перевірок було зафіксовано порушення ст. 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», зокрема, ч. 2 (заклики до насильницької зміни конституційного ладу України), ч. 3 (заклики до розв'язування війни, агресивних дій або їх пропаганди), ч. 9 (поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи).

 

У грудні 2007 року Нацрада ухвалила рішення про звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії цієї телекомпанії. Однак справу щодо анулювання ліцензії, яка розглядалася Одеським окружним адміністративним судом, було зупинено до того моменту, поки судове рішення по іншій судовій справі, в якій АТВ оскаржувала рішення Нацради про позбавлення ліцензії, набере законної сили. Нині процес анулювання ліцензії розблоковано.

 

У юридичному відділі Нацради «Детектор медіа» уточнили, що справу про анулювання ліцензії АТВ буде поновлено, щойно Нацрада отримає повний текст судового рішення.

 

«Детектор медіа» чекає на коментар юристів телекомпанії АТВ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24003
Читайте також
07.08.2009 12:05
Александр Доброер, для «Детектор медіа»
88 245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду