Суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії АТВ

26 Червня 2010
30257
26 Червня 2010
10:03

Суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії АТВ

30257
Суд відмовив Нацраді в анулюванні ліцензії АТВ

25 червня, Окружний адміністративний суд Одеської області відмовив у задоволенні позову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії телекомпанії АТВ при Одеській національній академії зв'язку імені О.С. Попова. Про це повідомляє «КоммерсантЪ» з посиланням на УНІАН.

 

Підставою для ухвалення цього рішення став наданий адмінсуду висновок техніко-лінгвістичної експертизи Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, виконання якої на грудневому засіданні суду погодилася профінансувати сторона відповідача - через відсутність необхідних коштів у Національної ради.

 

Згідно з висновком, харківські фахівці, які дослідили відеоматеріали каналу АТВ, надані Нацрадою в якості доказів порушення каналом статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» (неприпустимість зловживання свободою діяльності телерадіоорганізацій), не знайшли в програмах АТВ порушень чинного законодавства.

 

Начальник відділу судових проваджень юридичного управління Нацради Олег Шосталь у коментарі ТК повідомив, що через брак коштів Нацрада не змогла відправити свого представника до Одеси. З рішенням суду в регуляторному органі поки не ознайомлені, але мають намір його оскаржувати в Одеському апеляційному адміністративному суді.

 

Як повідомляла ТК, 12 грудня 2007 року Нацрада ухвалила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії АТВ. Тоді, за словами першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса, у програмі «Правда», яку транслює телекомпанія, журналіст Григорій Кваснюк дозволяв собі висловлювання, що мають ознаки порушень статей 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та 34 Конституції України, наприклад, «бей жидов, спасай Одессу», «где достать оружие», «пора делать революцию».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30257
Читайте також
06.03.2009 10:20
Алексей Зубенко, Каролина Правдина
71 883
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду