Одеську АТВ хочуть позбавити ліцензії – за розпалення національної ворожнечі та антиконституційні заклики

12 Грудня 2007
36137
12 Грудня 2007
13:14

Одеську АТВ хочуть позбавити ліцензії – за розпалення національної ворожнечі та антиконституційні заклики

36137
Одеську АТВ хочуть позбавити ліцензії – за розпалення національної ворожнечі та антиконституційні заклики

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії телекомпанії АТВ при Одеській національній академії зв’язку імені О.С. Попова. Таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні.

 

За словами першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса, у програмі «Правда», яку транслює телекомпанія, журналіст Кваснюк дозволяв собі висловлювання, що мають ознаки порушень статей 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та 34 Конституції України.

 

«Ми звернулися до експертних органів, щоби з’ясувати, чи можна розцінити ці вислови як розпалення національної ворожнечі. Нацрада відстежувала цю ситуацію протягом року, – заявив пан Курус, – і весь цей час у розмовах із керівництвом телекомпанії ми намагалися порозумітися, аби уникнути крайніх кроків».

 

Між тим, зауважує перший заступник голови Нацради, «в ефірі почали з’являтися вже такі вислови, що навіть не потребують експертної оцінки. Наприклад: “бей жидов, спасай Одессу”, “где достать оружие”, “пора делать революцию”».

 

На думку Ігоря Куруса, це реальні заклики до відповідних дій, несумісних із Конституцією України. Через це Нацрада і вирішила звернутися до суду.

 

У свою чергу, гендиректор телекомпанії Борис Ємець наголосив на тому, що не варто карати всю телекомпанію за порушення одного журналіста, і просив не позбавляти АТВ права на мовлення. Як стало відомо «ТК», АТВ працює в ефірному та кабельному мовленні, порушення, зафіксоване Нарадою, мало місце в ефірному мовленні.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36137
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5972 дн. тому
Одесская телекомпания «АТВ» получила на руки лицензии на право деятельности по сути - вчитайтесь, ЧТО намерена отозвать Нацрада... да,да,Да, Вам это не показалось :) http://eho-ua.com/2007/12/12/odesskaja_telekompanija_atv_poluchila_na_ruki_licenzii_na_pravo_dejatelnosti.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду