Суд зобов’язав Нацраду опублікувати оголошення щодо оскарження її нормативно-правових актів

29 Липня 2009
20832
29 Липня 2009
10:46

Суд зобов’язав Нацраду опублікувати оголошення щодо оскарження її нормативно-правових актів

20832
Суд зобов’язав Нацраду опублікувати оголошення щодо оскарження її нормативно-правових актів

Окружний адміністративний суд міста Києва 28 липня 2009 року повторно зобов'язав Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення опублікувати оголошення щодо оскарження її нормативно-правових актів, повідомляє прес-служба Спілки кабельного телебачення України.

 

Судове засідання відбулося за позовом Спілки кабельного телебачення України до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Сутність позовних вимог полягала у визнанні нечинними понад 20 рішень Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення за період з 2004 по 2008 роки.

 

Оскаржувані рішення стосуються затвердження порядку ліцензування мовлення (кабельного) та здійснення ретрансляції телерадіопрограм, а також рішень щодо адаптації змісту програм зарубіжних телемовників до вимог українського законодавства.

 

На першому судовому засіданні відповідачем було порушено вимоги статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України у частині його зобов'язання опублікувати оголошення щодо оскарження нормативно-правових актів, які стали предметом позову, у виданні, в якому ці акти були або мають бути офіційно оприлюднені. Оскільки такої вимоги Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення не було виконано, Окружний адміністративний суд м. Києва переніс розгляд справи по суті на 16 вересня 2009 року та повторно зобов'язав відповідача опублікувати оголошення відповідно до вимог ст. 171 КАС України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20832
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду