Нацрада рекомендує новим каналам хоча б рік не змінювати програмну концепцію

23 Липня 2009
19018
23 Липня 2009
11:00

Нацрада рекомендує новим каналам хоча б рік не змінювати програмну концепцію

19018
Нацрада рекомендує новим каналам хоча б рік не змінювати програмну концепцію

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21 липня ухвалила рекомендації телерадіоорганізаціям щодо переоформлення ліцензій на мовлення в частині програмної концепції.

 

Цим рішенням регуляторний орган рекомендує компаніям утримуватися від внесення змін до програмної концепції протягом року з дня отримання ліцензій на мовлення. Телерадіоорганізація, яка щойно розпочала мовлення або виходить в ефір менше року, має виконувати умови ліцензії, завдяки яким її визнано переможцем конкурсу і видано ліцензію на мовлення.

 

«Буде нелогічно, якщо на конкурс компанія подається як стовідсотково дитячий канал і отримує ліцензію, а через тиждень пише заяву про те, що робитиме спортивний канал. Це наш підхід, який ми будемо застосовувати при розгляді заяв про переоформлення», - прокоментував на брифінгу нові рекомендації в.о. голови Нацради Андрій Мирошніченко.

 

Відтак, Нацрада розглядатиме заяви про внесення змін до ліцензій на мовлення у частині програмної концепції лише від телерадіокомпаній, які не менше року працюють у сфері телерадіомовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19018
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду