detector.media
20.07.2009 16:46
Депутат Куликов став на захист журналістів «Сіті»

Народний депутат Кирило Куликов звернувся до Генерального прокурора Олександра Медведька з вимогою здійснити перевірку стосовно посадових осіб ТОВ «Інвестиційно-будівельна група», які не виконують рішення судів, приписів по забороні проведення вишукувальних, проектних та будівельних робіт по вулиці Гончара, 17-23, у Києві.

 

Депутат заявляє, що під час мирних акцій проти незаконного будівництва 14, 15 та 16 липня до мешканців прилеглих будинків по вулиці Гончара, 17-23, працівники охоронних фірм, за вказівкою представників забудовника, застосовували грубу фізичну силу, сльозогінні речовини. «Та найголовніше - від сльозогінного газу зазнали ушкодження здоров'я працівники ЗМІ - журналіст та оператор телеканалу "Сіті"», - заявляє Кирило Куликов.

 

За інформацією народного депутата, працівники правоохоронних органів затримали винних осіб, але з незрозумілих причин звільнили. Потім ці ж особи повернулись на будівельний майданчик.

 

Як повідомляла ТК, 16 липня під час підготовки сюжету про конфлікт місцевих мешканців і забудовників на вулиці Гончара, знімальна група каналу «Сіті» зіткнулася з охороною будівельного майданчика, яка намагалася відібрати камеру й забороняла знімати. Наступного дня керівництво каналу «Сіті» заявило, що звернеться до правоохоронних органів і відповідних посадовців з вимогою покарати осіб, які перешкоджали зйомкам і застосовували сльозогінний газ проти демонстрантів і журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY