Троє російських журналістів потонули на річці Об

6 Липня 2009
22690
6 Липня 2009
09:14

Троє російських журналістів потонули на річці Об

22690
Троє російських журналістів потонули на річці Об

4 липня на річці Обі затонув катер, що перевозив знімальну групу телекомпанії «Ямал-регіон», повідомляє російська газета «КоммерсантЪ». Катер, що належав телекомпанії, перекинувся через сильний вітер біля селища Горнокнязєвка Приуральського району Ямало-Ненецького автономного округу.

 

Шестеро журналістів із дирекції програм народів Півночі перебували на катері протягом тижня, готуючи матеріали про повені та риболовлю на Обі. Про аварію повідомив місцевий рибалка, що зателефонував у місто Лабитнангі приблизно за півгодини; він же і врятував на своєму дерев'яному човні шістьох  з дев'яти людей, що опинилися у воді. Трьох співробітників телекомпанії - 48-річну Нелю Лонгортову, 21-річного Віктора Куртямова та 37-річну Наталію Останіну - оголосили зниклими безвісти, їхні тіла шукають.

 

За фактом аварії катера Тюменський міжрайонний слідчий відділ у Ямало-Ненецькому автономному окрузі Уральського слідчого управління на транспорті порушив кримінальну справу за ч. 3 статті 263 Кримінального кодексу Росії («Порушення правил безпеки руху та експлуатацію водного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох або більше осіб»). Правоохоронці вважають, що керівництво телекомпанії та учасники експедиції не попередили компетентні органи про поїздку, що планувалась, хоча повинні були це зробити. Тим часом у «Ямал-регіоні» стверджують, що всі формальності були виконані.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22690
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду