Звіт НЕК: За рік знайдено понад 10 тисяч порнографічних матеріалів

25 Червня 2009
11395
25 Червня 2009
12:05

Звіт НЕК: За рік знайдено понад 10 тисяч порнографічних матеріалів

11395
Звіт НЕК: За рік знайдено понад 10 тисяч порнографічних матеріалів

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 23 липня затвердила звіт про роботу НЕК протягом року (з 23 червня 2008 до 23 червня 2009 року).

 

«Безперечною заслугою Національної комісії є те, що в українському медіапросторі розгорнуто широку дискусію про суспільну мораль, до якої долучилися політики, науковці, освітяни, широкі верстви населення», - йдеться в тексті звіту.

 

Також у затвердженому документі наводяться такі дані.

 

Загалом було опрацьовано 13558 фільмів та відеосюжетів на 1642 дисках та відеокасетах, 256 одиниць друкованої продукції (журналів, газет, книг тощо), 172 одиниці рекламної продукції, 192 одиниці продукції сексуального характеру, 3 системи накопичення даних, 385 фотографій та 25 інтернет-сайтів.

 

Переважну більшість проведених експертних досліджень здійснено за зверненнями правоохоронних органів (156) та комерційних структур (132). Також висновки було надано за запитами органів державного управління (39), органів місцевого самоврядування (34) та за зверненнями громадян (5). Частину експертних досліджень ініційовано Національною комісією за результатами здійснених моніторингів телееефіру, преси, інтернет-видань.

 

За результатами проведених досліджень 2317 матеріалів визнано еротичними (15,5%), 10095 - порнографічними (69%), 75 - такими, що пропагують жорстокість та насильство (0,5%), 41 -  такими, що порушують етичні норми (0,25%).

 

У 2009 році на дослідженні в Національній комісії перебували фільми, які за результатами експертизи було визнано такими, що порушували норми ЗУ «Про захист суспільної моралі», але при цьому мали відповідні прокатно-дозвільні посвідчення Міністерства культури та туризму України. Зокрема, це фільми: «Хостел», усі 5 частин фільму «Пила», х/ф «72 метри». НЕК звернулася у відповідні інстанції щодо скасування державної реєстрації та аналювання прокатних документів цих стрічок. 

 

Протягом звітного періоду було оскаржено у судах 5 висновків Національної комісії про невідповідність досліджуваної продукції вимогам чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі та 1 рішення Національної комісії з аналогічного питання.

 

Протягом звітного періоду, з метою пошуку стратегічних партнерів, Національною комісією проведено 20 спільних зустрічей, круглих столів та прес-конференцій, на яких було обговорено залучення громадськості та представників мас-медіа до обговорення проблем захисту суспільної моралі. (Проведено 9 заходів із представниками громадських організацій, також відбулося 5 прес-конференцій). У березні 2009 року для запровадження саморегулювання в дотриманні суб'єктами інформаційної діяльності законодавства, що регламентує захист суспільної моралі, між державними органами і представниками мас-медіа було підписано «Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11395
Теги:
Читайте також
01.07.2009 10:40
Костянтин Воздвиженський, ZaUA.org
17 503
25.06.2009 14:51
Сергей Сухобок, proUA.com
38 970
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
carlos
5427 дн. тому
Ідіоти!!!!!!!!!!!!!!
Pitbull
5428 дн. тому
а чем им "72 метра" не угодили? насилие пропагандирует?
кокотюха
5428 дн. тому
А можна хоча б трошки цих матеіалів передати мені для зберігання? А потім настукати на мене і хай прийдут з обшуком? Це ж буде демонстраціє дієвості борців за типу мораль на всіх фронтах!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду