НЕК назвала аморальними книжки «Жизнь, история и данность» Путятіна та «Тайная история Украины» Широкорада

17 Липня 2009
15625
17 Липня 2009
11:04

НЕК назвала аморальними книжки «Жизнь, история и данность» Путятіна та «Тайная история Украины» Широкорада

15625
НЕК назвала аморальними книжки «Жизнь, история и данность» Путятіна та «Тайная история Украины» Широкорада

 

Згідно із висновками Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, книжки «Тайная история Украины» О. Широкорада та «Жизнь, история и данность» В. Путятіна принижують відповідно українську і єврейську нації, а відтак їх повинні заборонити розповсюджувати в Україні.

 

За словами голови НЕК Василя Костицького, «Тайная история Украины» містить розділ під назвою «Голод - шедевр оранжевого эпоса», в якому автор заперечує сам факт глоду 1932 - 33 років.

 

Члени комісії визнали, що історія, викладена в книзі «Тайная история Украины», є наругою над пам'яттю жертв Голодомору, принижує національну гідність та не відповідає історичним фактам.

 

Книга «Жизнь, история и данность» В. Путятіна, відповідно до висновків експертів та рішенню членів комісії, містить прояви відвертого антисемітизму, а отже, розпалює ксенофобію та міжнаціональну ворожнечу.

 

Обидва питання НЕК розглянула на прохання СБУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15625
Читайте також
09.08.2009 10:24
Михайло Бриних
для «Детектор медіа»
22 959
30.07.2009 17:06
Зінаїда Петриченко, Леся Юрченко, Dw-world.de
16 144
27.07.2009 12:47
Андрей Левкин, OpenSpace.ru
13 793
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
знающий
5404 дн. тому
лучше бы занялись телеканалом М1. Там сигареты NEXT рекламируют в каждой отбивке между клипами. Я в шоке был, когда увидел... Вот это скрытая реклама!
Га?
5404 дн. тому
А як щодо творів Дмітрія Табашніка?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду