Мораль повинна бути з кулаками (про ліберало-порнуху)

1 Липня 2009
17502
1 Липня 2009
10:40

Мораль повинна бути з кулаками (про ліберало-порнуху)

17502
Нацкомісія із захисту моралі – це не рудимент тоталітаризму, в який так любить поплювати наша ліберальна інтелігенція, а такий же необхідний орган влади, як міліція чи МОЗ, котрі запобігають поширенню різного роду зарази.
Мораль повинна бути з кулаками (про ліберало-порнуху)

Серед причин, що викликали свого часу Французьку революцію і - як наслідок - великий терор, угар атеїзму і великий суспільний реґрес, сучасні історики почасти пояснюють тим, що католики-роялісти у передреволюційні часи дозволяли нещадно критикувати себе. А головне - не чинили активної контрпропаганди.

 

Кажучи сучасною новомовою, опоненти вольтер'янців не надто переймалися власним піаром - тому виглядали старомодними, кострубатими і вбогими.

 

Католицьке красномовство часів Іренея Ліонського зайшло нанівець напередодні потрясінь, які сколихнули Францію наприкінці XVIII ст. Не було кому захистити «християнську мораль» - саме це словосполучення стало предметом глузувань і наклепів з боку людей, що вигадали чудернацький календар із декадами і гільйотину як засіб політичної боротьби.

 

Це європейське варварство нині добре забуте і прикрите Декларацією прав людини як породженням Французької революції. На його місце прийшло нове варварство, яке агресивно прагне зробити норму зі збочень і розмаїтих перверзій.

 

Наша красномовна ліберальна інтелігенція - як свого часу вольтер'янці - на всі лади юродствує з приводу самого поняття «мораль» і шиє в дурні державний орган, який один не з багатьох сьогодні робить благу справу - дбає про майбутнє.

 

Нацкомісію, яка прагне обмежити порнуху і насильство на телеекранах прагнуть прирівняти ледь не до НКВД чи гестапо. Хоч насправді люди, які вдаються до цих порівнянь, здебільшого і здатні лише на продукування порнографії (у широкому розумінні цього слова), матюків і оспівуванні збочень.


І ця куценька, але по-сектантському агресивна меншість прагне перешкодити діяльності комісії, яка стоїть на боці інтересів абсолютної більшості громадян.

 

Мій приятель, що свого часу побував на черговому мистецькому заході у Гуляй-Полі, розповідав, як місцеві мешканці реагували на декламації наших сучасних літераторів: «Ми думали, тут література, а це матюки». Бики, лохи, бидло, нечутливе до елітарного мистецтва? Та ні, просто здорові люди, яких більшість.

 

Не треба вдаватися до глибинних соціологічних досліджень, щоб зрозуміти, що здоровим людям набридли цицькаті повії у кліпах серед білого дня. До того ж слід пам'ятати про дітей, які мають необмежений доступ до цього всього.

 

Я здогадуюся про контрарґументи на кшталт: не подобається - не дивися, а комусь це подобається, та інший ліберальний зуд. Мовляв, на Заході це дозволяють, то і в нас можна... Хоча на Заході ніяких голих дівчат на каналах із загальним доступом ви не побачите.

 

Те, що робить Нацкомісія - за великим рахунком санітарний захід, дезінфекція. Телеканалам просто забороняють демонструвати мерзоту, і - зверніть увагу - нікого за це не садять за грати, не висилають з країни. До чого ж тут аналогії з тоталітаризмом? І не треба опиратися гігієні - це нерозумно і непроґресивно.

 

Ліберало-порнуха ніколи не зупиниться на досягнутому.

 

Подивіться на Захід: там спочатку здавалося цивілізованим просто припинити кримінальне переслідування гомосексуалістів (і це справді гуманний захід), але згодом нормою стало визнання одностатевих шлюбів. А нині вже вважається природним дискутувати з приводу, чи можна віддавати на виховання дітей до такий сімей.

 

Колись герої в кіно вмирали картинно, як на сцені театру, і касові збори кінопрокату при цьому були шаленими. Нині спостерігається інша тенденція - без бензопили і шматків м'яса на весь екран кіно починає вважатися відстійним.

 

На місце лібералів завжди приходять кровожерні покидьки і перевертають мораль, мов дзеркало до стіни - світ бачив це й у Франції, і в нас в 1917-му. А починалось все як сьогодні - із закликів відкинути застарілу мораль і сприяти проґресу.

 

І добре, що хоч один з небагатьох органів в Україні сьогодні стримує цей «проґрес».

 

ZaUA.org готова надрукувати протилежну точку зору - якщо така, звісно, буде.

 

Фото: http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvatski-vojnik/0502005/bpictures/jiljotina2.jpg

 

Костянтин Воздвиженський, ZaUA.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Костянтин Воздвиженський, ZaUA.org
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17502
Теги:
Читайте також
25.06.2009 14:51
Сергей Сухобок, proUA.com
38 967
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Євген
5415 дн. тому
Автор - бездарний писака, якому нічого сказати, окрім банальних штампів, які він видає за повноцінну точку зору. В цій країні жахливий рівень смертності, неконкурентоспроможна економіка та купка покидьків біля владного корита, а найбільшої проблемою і коренем зла подібні "експерти" вважають зберігання порнографії.
Maryan_Dirtyn
5416 дн. тому
коли сина автора, в пориві юнацького шалу застануть з порножурналом в руках і впаяють показово 7 років, можливо він тоді задумається чию ж свободу захищає ця псевдомораль... мораль неможливо виховати заборонами, я вже промовчу про кримінальну відповідальність.. скоро буде як за совєтів.. в україні сексу немає.. бо це ницо і негідно людини.. автору потрібен запис до лікаря.. провірити трахею.. чи його дурну голову
2r9hd
5416 дн. тому
ха-ха, по ссылке малобюджетный {CENSORED}портальчик славика кириленко LMAO
avvocato_oleg
5417 дн. тому
1.автору - двійка з історії! 2. - автор споплюжив 2 листа паперу так і не дійшовши до суті. Треба ж враховувати всі аспекти: як позитивні, так і негативні. Ця стаття нагадує мені або "джинсу" від Костицького і Ко., чи просто журналіст і справді - недалекий...і не знає історії. Як таких журналістів земля носить? Краще змініть професію... Займіться чимось корисним.
silenceman
5417 дн. тому
Я міг би погодитися з автором цієї статті у багатьох речах,якби мова йшла про захист суспільної моралі та абсолютну щирість Комісії у боротьбі за неї. Проте всі ми розуміємо-юридично йде боротьба за чистоту моралі,а фактично тільки за контроль медіаринку. Мораль тут немає жодного значення,це тільки вправний інструмент в певних руках. Точніше не інструмент навіть,а голобля.
Славко
5418 дн. тому
Автор, маючи двійку з історії, вдається до істерії, прикриваючись "боротьбою за мораль". Вже з перших рядків видно, що він або ніц не знає, або відверто бреше. Чого вартий один "угар атеїзму"! Був би автор хоч дещицю освіченим, він знав би, що робесп'єрівський терор почався зі страт атеїстів та проголошення атеїзму антидержавницькою ідеологією, що французька революція відбулася аж ніяк не через слабкий піар кардиналів, - однією (хоч і не єдиною) причиною повстання народу була неймовірна, захмарна зажерливість клерикалів та їх прагнення влади... А також кривава лють, з якою церква душила інакомисліє. Французи добре пам'ятали "милостиву страту без пролиття крові", яку рекомендували інквізитори направо і наліво. Та й з перевертанням моралі в 1917-му автор, яко кіплінгівський Акела, добряче промахнувся: навіть монархісти, окрім самих клінічних, описуючи "Рассєю, каторую ми патєрялі", часто-густо згадували саме дикий блуд та розпусту, якими були просякнуті саме правлячі кола, аристократія та церква - на тлі цього блуду оргії бандитської швалі, яка виплила на поверхню під час суспільних катастроф 1917-го, виглядали "дамськими вечірками"... Одним з наслідків закінчення Середньовіччя, прикметою Нової Історії стало позбавлення церкви світської влади. Однак не всі церковні ієрархи змирилися з втратою "руля". Останнім часом (здебільшого на слов'янських землях) піднімають голову "святі отці", які, попри декларовану "невідцьогосвітність", рвуться до влади, як собака до сала. Свою війну за кормило влади вони розпочали на "безпрограшному" полі війни з порнографією. Не те дивно, що клерикальні сили перекупили депутатів - ті віддавна мають нюх на добру поживу. Дивно, що журналісти, які нібито в останні роки "очистилися в свєтє рєшеній", та заявляють про свою нововіднайдену чесність, так легко лягають під чергового "жирного" клієнта. Хоча... Депутати в списку "найдавніших професій" лише треті - друге місце посідають саме журналісти. Хто на першому, пам'ятаєте? P.S. А може, це дався взнаки просто низький рівень розвитку автора? Адже на ілюстрацію "оспівування збочень" автор наводить гуляйпільський виступ Подерв'янського, який, вочевидь, збочення та розпусту аж ніяк не оспівує, а висміює. Чи в пана Воздвиженського (до речі, це його справжнє прізвище чи "підцерковне" псевдо?) настільки туго з розумінням гумору? Що ж, ми знаємо, в яких випадках "в аптеці не купиш"...
Так-от
5418 дн. тому
Кровожерні покидьки ЗАВЖДИ прикриваються мораллю - світ бачив це і в нас після 1917-го, і в Німеччині після 1933-го.
Підтримка
5418 дн. тому
Підтримую автора. Єдине зауваження: не слід вважати лібералами тих, хто засмічує інфопростір неморальними речами. Вони ніякі не ліберали, а просто непотріб.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду