Комітет гуманітарної та інформполітики підтримав зміни до закону про суспільну мораль

Комітет гуманітарної та інформполітики підтримав зміни до закону про суспільну мораль

27 Травня 2021
1307
27 Травня 2021
16:41

Комітет гуманітарної та інформполітики підтримав зміни до закону про суспільну мораль

1307
Метою законопроєкту є законодавче забезпечення захисту дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру.
Комітет гуманітарної та інформполітики підтримав зміни до закону про суспільну мораль
Комітет гуманітарної та інформполітики підтримав зміни до закону про суспільну мораль

Члени комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні, що відбулося 25 травня, одноголосно рекомендували парламенту прийняти за основу законопроєкт №5330-1 про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» щодо захисту прав та найкращих інтересів дитини.

Метою законопроекту є законодавче забезпечення захисту дітей від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру. Про це йдеться на сайті комітету.

Проєктом Закону вводиться заборона на використання образів усіх дітей (а не тільки неповнолітніх) у будь-якій формі в продукції сексуального чи еротичного характеру і у проведенні видовищних заходів такого характеру.

«Закон України «Про захист суспільної моралі» містить суттєві прогалини, що виражається у застосуванні частини положень лише до неповнолітніх дітей і не враховує, що негативного впливу від продукції сексуального чи еротичного характеру можуть зазнавати діти незалежно від віку, у тому числі і ті, хто не досяг 14 років. Таким чином, для усунення прогалини та забезпечення захисту прав як малолітніх так і неповнолітніх дітей законопроектом пропонується замінити поняття «неповнолітні» на поняття «діти» у окремих статтях Закону України «Про захист суспільної моралі», – пише авторка законопроекту народний депутат Тетяна Рябуха у пояснювальній записці.

Присутня на засіданні комітету Представниця Уповноваженого Верховної Ради з питань дотримання прав дитини Аксана Філіпішина наголосила, що законопроєкт №5330-1 є комплексним і є відповіддю на виклики, з якими стикаються сьогодні українські діти.

На думку Філіпішиної, особливо доречне доповнення статті 7 «З метою захисту морального та фізичного життя дітей забороняється: створення та розповсюдження фото та/або відео сексуального чи еротичного образу дітей» без прив’язки до слова продукція.

Члени комітету одноголосно відхилити проект Закону №5330 про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» щодо уточнення деяких положень відносно захисту малолітніх від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру, автори якого народні депутати Юлія Клименко, Соломія Бобровська, Сергій Рахманін та інші.

Фото: Комітет гуманітарної та інформаційної політики/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1307
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду