Порнозакон набув чинності

3 Липня 2009
16677
3 Липня 2009
11:16

Порнозакон набув чинності

16677
Порнозакон набув чинності

2 липня набув чинності Закон України «Про внесення змін до статті 301 Кримінального кодексу України» (щодо кримінальної відповідальності за зберігання порнографії). Про це повідомляє Міністерство юстиції України, зауважуючи, що цього дня закон був опублікований у газеті «Голос України» (№ 120).

 

Згідно із запропонованими змінами, зберігання порнографії каратиметься штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

 

Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до статті 301 Кримінального Кодексу України», що запроваджує кримінальну відповідальність за зберігання порнографічних матеріалів, 11 червня 2009 року. За законопроект проголосували 343 народних депутати. 26 червня закон підписав Президент України.

 

Згідно з роз'ясненням Міністерства юстиції України, зберігати порнографію в «медичних» цілях не заборонено. Переслідуватиметься лише зберігання з метою поширення. «Доказом такої мети може бути наявність великої кількості примірників одного й того ж твору або наявність відповідних цивільно-правових угод на продаж чи на переміщення цих творів», - пояснили в Мін'юсті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16677
Читайте також
22.07.2009 13:58
Олександр Брикайло, Володимир Павлів, для «Детектор медіа»
31 002
01.07.2009 10:40
Костянтин Воздвиженський, ZaUA.org
17 499
25.06.2009 14:51
Сергей Сухобок, proUA.com
38 965
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
silenceman
5408 дн. тому
Живучи колись на протязі доволі довгого періоду за кордоном,я не можу сприйняти цей Закон серйозно. Людина,яка бачила вулиці нічних Амстердама або Копенгагена,дивилася їхнє таки телебачення(особливо по ночах),не може сприйняти цей Закон. Тому вважатиму,що це невдалий жарт. Хоча хто його зна.... Все-таки Закон.
Pipec
5411 дн. тому
Так что, журналы с сиськами на обложке перестанут продавать или как?
Анна
5412 дн. тому
Повні ідіоти...
OBI-Consulting.eu
5412 дн. тому
Пів країни уголовників зробили в один день)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду