НЕК просить телеканали і радіостанції не матюкатися

1 Липня 2009
10824
1 Липня 2009
09:50

НЕК просить телеканали і радіостанції не матюкатися

10824
НЕК просить телеканали і радіостанції не матюкатися

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі звернулась до власників та адміністрацій телевізійних і радіомовних компаній із проханням не допускати вживання нецензурної лайки в ефірі. Текст звернення опублікований на сайті моральної комісії.

 

«Останнім часом до державних установ, відповідальних за дотримання вимог законодавства про захист суспільної моралі, надходять скарги від громадських організацій та окремих громадян щодо поширення ненормативної лексики в ефірі телебачення та радіо.Результати проведеного моніторингу засвідчили непоодинокі випадки вживання нецензурних висловів як на центральних, так і на регіональних каналах», - змальовують проблему автори заяви. А відтак, закликають «редакторів, ведучих та гостей студій підтримати кращі традиції української мовної культури, поважати аудиторію та не допускати вживання в ефірі лайливих та брутальних слів», а «власників медіа, підтримуючи свободу слова і творчості ЗМІ, сприяти усвідомленню суспільством відповідальності за збереження надбань попередніх поколінь українців».

 

Нагадаємо, у квітні 2009 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на підставі висновку НЕК винесла попередження радіостанції «Європа Плюс Київ»  за нецензурну лайку в ефірі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10824
Теги:
Читайте також
01.07.2009 10:40
Костянтин Воздвиженський, ZaUA.org
17 503
25.06.2009 14:51
Сергей Сухобок, proUA.com
38 968
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шурик
5418 дн. тому
Если серьезно, матюки тоже часть культуры)
кокотюха
5418 дн. тому
Напишіть пасаж проти матюків, обматюкайте поганий канал Сіті, якщо вважажєте, що робити треба саме цеіы так і назвіть своє прізвище, не бійтеся, а тоді поговоримо, вашу мать!
ТЕЦ
5418 дн. тому
Вимагаймо список офіційно забронених до вживання слів!
Глядач і слухач
5418 дн. тому
Чиє б теля мукало, але не кокотюхине! ))) Брись у письменницьку будку, матюкливий Кокотюхо! ))) Після твоїх пасажів на захист матюків, панібратських статей про прекрасний телеканал "Сіті" ти вже не маєш морального права видавати оцінки і претендувати на те, щоб тебе слухали.
кокотюха
5419 дн. тому
Пішли вони на {CENSORED}! Це так обмежують, аби народ нікуди не посилав Національну комісію! Мабуть, багато писилають!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду