Іван Васюник хоче поговорити з «Інтером» і проаналізувати, як телеканали виконують Хартію з моральною комісією

24 Червня 2009
10395
24 Червня 2009
18:34

Іван Васюник хоче поговорити з «Інтером» і проаналізувати, як телеканали виконують Хартію з моральною комісією

10395
Іван Васюник хоче поговорити з «Інтером» і проаналізувати, як телеканали виконують Хартію з моральною комісією

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник вважає підписання Хартії з дев'ятьма загальнонаціональними телеканалами у березні 2009 року безперечним досягненням Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі за останні рік її роботи. Про це він заявив на черговому засіданні НЕК, яке відбулося 24 червня 2009 року в Кабміні.

 

«Ми виступили проти репресивних кроків, сіли за стіл переговорів. Хоча аналіз НЕК демонструє, що після підписання Хартії є певні зрушення, але все ж на деяких телеканалах (М1, 5-му, "Інтері") спостерігається пропаганда вживання алкоголю та грального бізнесу. З "Інтером" я буду окремо говорити, а щодо інших телеканалів, то треба після літніх канікул провести окреме засідання НЕК щодо результатів виконання зобов'язань, узятих на себе телеканалами. Після чого почнеться новий етап співпраці», - сказав Іван Васюник.

 

На думку віце-прем'єр-міністра, НЕК поступово стає все помітнішим чинником у гуманітарній політиці держави. «Про комісію говорять, критикують, необґрунтовано звинувачують у цензурі», - зазначив він. Васюник вважає, що наступні 3-4 місяців стануть для НЕК вирішальними. Протягом цього періоду комісія має довести свою значущість, але не числом засідань, а вагомістю рішень. Коментуючи недостатнє фінансування НЕК, віце-прем'єр-міністр висловив жаль з того приводу, що для уряду пріоритетніше «нагодувати суспільство», а не виховати морально здорове молоде покоління. Тобто на першому плані у влади стоять економічні, а не гуманітарні питання.

 

Не задоволений віце-прем'єр-міністр і роботою комісії Мінкульттуризму, яка видає прокатні посвідчення на кінопродукцію. Найближчим часом він планує системно проаналізувати роботу цієї комісії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10395
Теги:
Читайте також
20.11.2009 13:39
Олена Чередниченко
, для «Детектор медіа»
33 581
01.07.2009 10:40
Костянтин Воздвиженський, ZaUA.org
17 503
25.06.2009 14:51
Сергей Сухобок, proUA.com
38 968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду