ТРК «Київ» відмовляється виконувати доручення Київради щодо створення програми «Час депутата»

9 Червня 2009
7963
9 Червня 2009
15:22

ТРК «Київ» відмовляється виконувати доручення Київради щодо створення програми «Час депутата»

7963
ТРК «Київ» відмовляється виконувати доручення Київради щодо створення програми «Час депутата»

Муніципальна телерадіокомпанія «Київ» не створюватиме програму «Час депутата» на вимогу і у встановлені терміни Київської міської ради,  хоча редакція телеканалу і розглядає можливість запуску такого проекту на осінь. Про це ТК повідомив в.о.  директора телекомпанії Дмитро Джангіров. 

 

Нагадаємо, депутати Київської міської ради 23 квітня доручили виконувачеві обов'язків директора комунального підприємства «Телерадіокомпанія Київ» Дмитрові Джангірову до 1 червня 2009 року забезпечити створення та трансляцію телепрограми.  

 

«Як відомо, відповідно до чинного українського законодавства, ніхто не має жодного права втручатися в редакційну політику засобів масової інформації, до того ж законом про державні та комунальні ЗМІ ця заборона окремо прописана для місцевих рад», - зазначив пан Джангіров. 

 

За його словами, на сьогодні «кожен без винятку депутат Київради за умови власного бажання та наявності об'єктивного інформаційного приводу може вільно ділитися з глядачами ТРК «Київ» своїм баченням розвитку столиці» у вже наявних програмах «У центрі уваги», «Столиця», «Четверта влада». Також Дмитро Джангіров наголосив на тому, що  редакція каналу розглядається можливість збільшення кількості політичних телепрограм, в тому числі й можливість створення програми «Час депутата», з вересня цього року, «проте жоден депутат не має права втручатися в їх концепцію чи тематичне наповнення, тим більше - визначати терміни внесення змін до редакційної політики». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7963
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
nyapk
5427 дн. тому
Невже телеканал, який завжди співав під сопілку міськадмінітсрації, піднімає голову? Круто. Навіть виникає повага до політики телеканалу. {CENSORED}
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду