Казбек Бектурсунов знає, хто стоїть за спробами дискредитувати його «казахстанським скандалом»

24 Червня 2009
7771
24 Червня 2009
15:10

Казбек Бектурсунов знає, хто стоїть за спробами дискредитувати його «казахстанським скандалом»

7771
Казбек Бектурсунов знає, хто стоїть за спробами дискредитувати його «казахстанським скандалом»

Радник мера Києва і координатор неформального об'єднання підконтрольних Леоніду Черновецькому медіа Казбек Бектурсунов називає недостовірну інформацію про можливе оголошення його в міжнародний розшук у зв'язку з махінаціями з акціями казахстанського «БТА Банку».

 

Інформація про те, що Бектурсунова можуть оголосити в міжнародний розшук як причетного до справи колишнього голови ради директорів «БТА Банку» Мухтара Аблязова,  з'явилась на сайті «Тема» з посиланням на анонімне джерело в правоохоронних органах і була републікована багатьма інтернет-виданнями.

 

«Прокуратура Казахстану (як і будь-якої іншої країни) не  може порушувати кримінальних справ щодо громадян іншої країни, відповідно і не могла розглядати такої можливості. Я ніколи не мав і не маю жодного відношення до Республіки Казахстан. Залишається додати, що в мені більше татарської, а не казахської крові, якщо це так цікавить дрімучих расистів.Жодних регулярних зв'язків у жодного з українських сайтів з прокуратурою Казахстану немає - просто за родом діяльності. Таке посилання на неназване джерело -  очевидна брехня», - сказав Казбек Бектурсунов. За його словами, він не має жодного стосунку до жодного банку у світі.

 

Він також відкинув твердження «Теми», що скандал навколо начебто розбещення ним неповнолітньої був викликаний тим, що він не оплатив послуги журналістів із написання замовних матеріалів про «БТА Банк». «Кримінальну справу, незаконно порушену проти мене, закрито самим же МВС - за відсутності хоч яких-небудь фактів. Розтиражовані все тими ж недобросовісними ЗМІ «мої свідчення» у МВС - така ж фальшивка. Так звані чутки журналістів, заяви пияк-редакторів, такі ж замовлені повідомлення про якісь «погрози», «побиття», «кримінальні справи» не мають жодного відношення до реального світу в тій же мірі», - зазначив Бектурсунов.

 

«Я знаю, хто за усім цим стоїть. Я буду вимушений вживати заходів і захищати свою репутацію від розповсюдження недобросовісної інформації - аж до суду», - заявив радник мера. На запитання ТК, хто саме, на його думку, стоїть за цією кампанією, Казбек Бектурсунов відповів, що оголосить про це згодом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7771
Читайте також
29.05.2009 10:46
Маша Томак, «День»
22 806
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Prokuror
5421 дн. тому
"Прокуратура Казахстану (як і будь-якої іншої країни) не може порушувати кримінальних справ щодо громадян іншої країни" - це він серйозно так вважає? Тобто і українська прокуратура не може проти нього справу порушити - адже він не є громадянином України?
Urka
5421 дн. тому
Поясню. 1. Наш друг Казбек - действительно находится в уголовном розыске. Только в России. Там, поработав какое-то время пиарщиком, он накоил столько делишек (обычный кидок на деньги), что теперь ему в Москву въезд запрещен.За последние 5 лет его там не было. Иначе в аэропорту ео просто повяжут. 2. То, что он в розыске знают в украинской Генпрокуратуре. Но. Казбека никто трогать сейчас не будет из-за того, что а)занесли денег б) КОСМОС продолжает активно выделять квартиры прокуратуре - как Генеральной так и Киевской. 3. Информация с Казахстаном и банком БТА слита специально самим Казбеком - повод отвести взгляд от п.1. Казбек, тема с БТА банком просто смешная. Не ужели твоя фантазия перестала нормально работать - ты ж пиарщик !!! Лженовость закидывается для того, чтобы отвести взгляды общественности от настоящей новости. Но лженовость должна быть правдоподобной :-)
Urka
5421 дн. тому
Деза. обычная
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду