КМДА не винна «Хрещатику» мільйон

27 Червня 2009
7792
27 Червня 2009
11:04

КМДА не винна «Хрещатику» мільйон

7792
КМДА не винна «Хрещатику» мільйон

На адресу «Детектор медіа» надійшов лист з відділу інформаційної політики Шевченківської районної у місті Київ ради, у якому зазначається, що газета «Хрещатик» винна своїм журналістам майже 1 мільйон гривень. Зокрема у листі йдеться про те, що «керівництво столичних комунальних ЗМІ економить на зарплаті власних співробітників. Борг газети „Хрещатик" перед журналістами за грудень 2008 - квітень 2009 рр. досягнув 944,4 тис. грн.». Районна рада має намір звернутися до прокуратури, оскільки відповіді на запит щодо заборгованості від КМДА не отримала. З текстом листа можна ознайомитися тут

 

«Детектор медіа» звернулася з інформаційним запитом до Київської міської держадміністрації. Головне управління з питань взаємодії з засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю повідомило ТК, що «відповідно до розподілу  показників зведених планів асигнувань загального фонду місцевого бюджету на 2009 року на даний час повністю профінансовані ЖКП «ТРК «Київ», КП «Радіостанції «Голос Києва» та КП «Редакція газети «Хрещатик». Фінансування КП «Редакція газети «Вечірній Київ» призупинено в зв'язку з арештом рахунків. У разі розблокуння рахунків фінансування буде відновлено». 

 

Керівництво умовного «Київського медіахолдингу», до якого належить «Хрещатик», не змогло прокоментувати цю інформацію, однак із неофіційних джерел ТК стало відомо, що рахунки «Вечірнього Києва» були розблоковані ще у грудні 2008 року, а заборгованість перед співробітниками муніципальних видань уже погашена.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7792
Читайте також
29.05.2009 10:46
Маша Томак, «День»
22 807
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
login1
5414 дн. тому
погашена, дурню, погашена
vasia
5419 дн. тому
ТК, вам треба оновити свої джерела, бо заборгованість по зарплаті у "Хрещатику" не погашена досі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду