Нацрада оскаржує рішення суду щодо скасування «списків адаптованих каналів»

3 Червня 2009
26535
3 Червня 2009
16:18

Нацрада оскаржує рішення суду щодо скасування «списків адаптованих каналів»

26535
Нацрада оскаржує рішення суду щодо скасування «списків адаптованих каналів»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України оскаржила рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, який частково задовольнив позов Севастопольської міської ради, ТОВ «Імпульс», м. Докучаєвськ Донецької обл., за участю асоціації «Укртелемережа», ТОВ «Торсат» і ТОВ «Інтер-реклама» проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Позивачі просили визнати протиправними та скасувати рішення Нацради щодо «рекомендованих списків» зарубіжних мовників (рішення Нацради № 1738 від 01.10.2008 р. і № 2347 від 23.12.2008 р). Оскарження подано до Апеляційного адміністративного суду м. Києва.

 

«Наш регуляторний орган оскаржує всі  судові рішення, що ухвалюються не на користь держави», - прокоментував начальник юридичного управління Національної ради Михайло Пушкаренко.

 

Як відомо, 15 травня Окружний адміністративний суд міста Києва частково задовольнив вимоги позивачів. «Аналіз зібраних та перевірених у справі доказів дає суду підстави вважати, що діюче законодавство не наділило Національну раду правом зобов'язувати провайдерів припинити ретрансляцію іноземних програм, зміст яких потребує адаптації і які суперечать рішенням Національної ради № 652 від 2.04.2008 року. №1175 від 02.07.2008 року. №1595 від 10.09.2008 року. №1647 від 24.09.2008 року та затверджувати перелік програм, зміст яких не відповідає вимогам ст. 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (не потребують адаптації змісту)» - ідеться в рішенні суду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26535
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sergant42
5151 дн. тому
Если рассматривать это на бытовом уровне то чистый анекдот,какая разница на каком языке рекламируют "Олвейс" ,на русском или украинском,женщина с ним разговаривать не собирается,или после адаптированной озвучки этот продукт будет более функциональным.Я считаю данный закон об адаптации полным бредом и консерватизмом.
НИКА
5439 дн. тому
Не нужно путать интересы государства и интересы коммерческих структур и отдельных лиц. И если под государством понимать его население, граждан, жителей, избирателей, зрителей, то трудно найти человека, который бы был заинтересован в отключении ОРТ. Начальнику юридического управления должно быть неприятно, когда решения Нацсовета принимаются с превышением полномочий, вразрез с международными обязательствами Украины. К сожалению, из-за такой политики "политическая целесообразность превыше всего", Украина теряет свой международный имидж. Из любви к Украине, нужно просто признать свои ошибки, и вместе искать выход в интересах Украины и ее людей.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду