Нацрада вважає, що штрафувати державні телекомпанії треба нарівні з недержавними

17 Червня 2009
20955
17 Червня 2009
18:16

Нацрада вважає, що штрафувати державні телекомпанії треба нарівні з недержавними

20955
Нацрада вважає, що штрафувати державні телекомпанії треба нарівні з недержавними

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 червня погодила проект постанови Кабінету Міністрів України «Про стягнення з телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги штрафу у разі порушення ними вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення"», внісши до нього лише зауваження щодо того, що штрафи мають однаковою мірою застосовуватися як до недержавних телерадіоорганізацій, так і до державних компаній.

 

«Ми торік підготували проект постанови на громадське обговорення і надіслали його до Кабінету Міністрів. Нам документ повернувся з рекомендацією від Держтелерадіо, щодо того, що мають бути пільгові умови для державних ТРО. Але згідно з законом, усі форми власності є рівними перед законом», - наголосив член Нацради Ігор Курус.   

 

До того ж, за словами пана Куруса, державні ТРО і так матимуть преференції, оскільки штраф становить 25 % від суми ліцензійного збору, а державні компанії при сплаті ліцензійного збору мають знижку 90%.

 

«Моє особисте переконання: державні компанії не повинні мати взагалі ніяких преференцій, оскільки це є прямим порушенням закону. Тобто ні преференцій під час проведення конкурсів, ні знижку при сплаті ліцензійного збору», - пояснив свою власну мотивацію під час голосування виконувач обов'язків голови Нацради Андрій Мирошніченко.

 

Проте, на думку галузевих громадських організацій, проект постанови містить багато неузгоджень. Уже підготовлено звернення до Президента з проханням ветувати цю постанову у разі, якщо її бути ухвалено. Звернення має бути опубліковано днями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20955
Теги:
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
reporter
5427 дн. тому
правильно штрахуйте- на ОДТРК й так жалюгідний стан - старі камери, допотопні магнитофони, відсутність професіоналів, подерті мікрофони, відсутність грошей на елементарне відрядження чи тел дзвінок
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду