Андрій Мирошніченко: «На півроку президентської кампанії Нацрада фактично припиняє контроль за ТРО»

22 Травня 2009
23558
22 Травня 2009
18:46

Андрій Мирошніченко: «На півроку президентської кампанії Нацрада фактично припиняє контроль за ТРО»

23558
Андрій Мирошніченко: «На півроку президентської кампанії Нацрада фактично припиняє контроль за ТРО»

Функція контролю за  дотриманням виборчого законодавства у медіа несумісна із обмеженням повноважень регуляторного органу під час виборчої кампанії, вважає виконувач обов'язків голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Андрій Мирошніченко.

 

«Якщо Верховна Рада вирішить доручити Національній раді з питань телебачення і радіомовлення контроль дотримання телерадіоорганізаціями виборчого законодавства,  тоді не потрібно обмежувати регуляторному органу повноваження на період виборів», - сказав він під час семінару «Висвітлення в ЗМІ виборчих кампаній: європейські стандарти». 

 

На думку першого заступника голови Нацради, позбавлення цього органу права на перевірки під час виборів збільшить кількість порушень не лише виборчого законодавства, але й інших законів. «Фактично на півроку президентської виборчої кампанії ми припиняємо контроль за діяльністю телерадіоорганізацій», - сказав він.

 

Сьогодні відповідальність та контроль за дотриманням виборчого законодавства телерадіорганізаціями розпорошена між ЦВК і Нацрадою, повідомив  перший заступник голови Нацради. Це, на його думку, на шкоду не тільки ТРО, а й виборам. Він також розповів про неврегульовані питання, які виникали на позачергових парламентських виборах 2007 року, та виборах київського голови 2008 року. Зокрема питання соціальної реклами, яка подається приміром від прем'єр-міністра,  відповідальність за розміщення рекламних роликів в ефірі, за порядок ведення агітації тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23558
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Dj
5453 дн. тому
Воно то вірно. Але ж за наполяганням Лясовського та пенсіонераів Лебедєвої і Понеділка Національна рада сама обмежила свої повноваження щодо перевірок. Питається навіщо Лясовському і його прихильникам кожного разу виносити на засідання питання про призначення позапланових перевірок? Відповідь, гадаю, очевидна - щоб можна було завчасно попередити любу їм радіо "Аллу" та інших порушників українського законодавства про те, що до них їде "ревізор".
vasa1_2
5453 дн. тому
Хіба тільки на пів року. Таке відчуття що нацрада геть втратила контроль над ЗМІ і займається лише лобізмом серед деяких компаній. Наприклад нещодавне горезвісне радіо Алла. Було радіо як радіо українське з великої букви. Аж поки пан Лясовський і два старих пенсіонери (очевидно для збільшення своїх пенсійних прибутків) його не продали. І скажіть росіяни що ви не викуповуєте Україну з потрохами. Адже перше це контроль мас через ЗМІ!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду