Нацрада має намір регулювати нові медіа

29 Травня 2009
20563
29 Травня 2009
16:44

Нацрада має намір регулювати нові медіа

20563
Нацрада має намір регулювати нові медіа

«Україна сьогодні повинна вирішувати ті самі виклики і проблеми, що стоять перед європейськими країнами. Яскравим прикладом  є регулювання засобів масової інформації в інтернеті, що здійснюють свою діяльність із розповсюдження теле- та аудіопродукції», - заявив   Андрій Мирошніченко, в. о. обов'язки голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, коментуючи роботу української делегації на Першій конференції Ради Європи за участі міністрів з питань медіа та комунікативних послуг.

 

Результатом  роботи форуму стало ухвалення  низки документів, серед яких:

 

політична декларація про співпрацю у сфері медіа та нових комунікативних послуг, що визначає за мету  врахування спільних інтересів у процесі розвитку медіа та підтримку подібних до медіа послуг зв'язку, зокрема  у питаннях що стосуються забезпечення свободи слова та права на інформацію, права на недоторканність особистого життя та поваги до права людини на існування;

 

резолюція стосовно нового значення медіа і відповідний план дій;

 

резолюція про регулювання і вимоги до ресурсів мережі Інтернет;

 

резолюція про розвиток антитерористичного законодавства у державах-членах Ради Європи та їхнього впливу на свободу слова та  права на інформацію. 

 

Українська делегація брала активну участь в обговоренні порушених на конференції питань та підписанні ухвалених документів.

 

29 травня Конференція в Рейк'явіку завершує роботу. У її роботі взяла участь делегація Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у складі першого заступника голови Національної ради Андрія Мирошніченка, відповідального секретаря Національної ради Владислава Лясовського, членів Національної ради Тетяни Лебедєвої і Тетяни Мокріді. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20563
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду