Апеляційний суд скасував вирок 2020 року кінопродюсеру Гарві Вайнштейну в справі про домагання

Апеляційний суд скасував вирок 2020 року кінопродюсеру Гарві Вайнштейну в справі про домагання

25 Квітня 2024
676
25 Квітня 2024
17:35

Апеляційний суд скасував вирок 2020 року кінопродюсеру Гарві Вайнштейну в справі про домагання

676
В апеляції заявили, що Вайнштейн «не отримав справедливого судового розгляду», зокрема через те, що суддя першої інстанції дозволив свідчити жінкам, які не були частиною справи.
Апеляційний суд скасував вирок 2020 року кінопродюсеру Гарві Вайнштейну в справі про домагання
Апеляційний суд скасував вирок 2020 року кінопродюсеру Гарві Вайнштейну в справі про домагання

Вищий суд Нью-Йорка 25 квітня скасував обвинувальний вирок голлівудському продюсеру Гарві Вайнштейну за домагання та сексуальне насильство, винесений у 2020 році. Про це пише Associated Press.

В апеляції заявили, що суддя першої інстанції завдав шкоди продюсеру «неправомірними рішеннями», зокрема дозволивши свідчити жінкам, які не були частиною справи.

«Ми дійшли висновку, що суд першої інстанції помилково взяв до уваги свідчення про попередні сексуальні стосунки з іншими особами, окрім заявників про основні злочини», — йдеться в рішенні суду.

Суд постановив, що Вайнштейн «не отримав справедливого судового розгляду». Окружний прокурор Манхеттена Елвін Л. Брегг відтепер має вирішити, чи вимагати повторного розгляду справи кінопродюсера.

«Ми зробимо все, що в наших силах, щоб повторно розглянути цю справу, і залишатимемося непохитними у своїй прихильності до жертв сексуального насильства», — заявила речниця окружного прокурора Елвіна Брегга.

Адвокат, який представляв вісім жертв Вайнштейна, сказав, що це рішення є «великим кроком назад» у притягненні до відповідальності за сексуальне насильства.

«Присяжні були проінструктовані про важливість цих свідчень, і скасування вердикту є трагічним, оскільки жертвам доведеться пройти ще один судовий процес», — зазначив він.

Водночас Вайнштайн залишатиметься у вʼязниці, оскільки у 2023 році його засудили до 16 років увʼязнення у ще одній справі про зґвалтування актриси у 2013 році.

Нагадаємо, у березні 2020 року Вайнштейна засудили до 23 років ув'язнення за зґвалтування та інші злочини сексуального характеру відносно двох жінок. Компанія американського кінопродюсера Гарві Вайнштейна погодилася виплатити майже 19 млн доларів жінкам, що постраждали.

2 жовтня 2020 року Вайнштейна звинуватили ще у шести випадках сексуального насильства

Про те, що американський продюсер Гарві Вайнштейн десятками років відкуповувався від звинувачень в сексуальному переслідуванні, стало відомо з розслідування газети The New York Times 2017 року. Понад 90 жінок звинуватили Вайнштейна в домаганнях. Кілька жінок оприлюднили свої звинувачення виданню, що призвело до появи руху #MeToo, який викривав сексуальні домагання та насильство з боку впливових людей.

Після цього Вайнштейна звільнили з The Weinstein Company, а його дружина Джорджина Чапман подала на розлучення. Також численні жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них — акторки Анджеліна Джолі, Ґвінет Пелтроу, Роуз Макґовен, Кадіан Ноубл та Пас де ла Уерта.

На світлині — продюсер Гарві Вайнштейн

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
676
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду