CNN офіційно вибачився перед китайською нацією

15 Травня 2008
14765
15 Травня 2008
15:07

CNN офіційно вибачився перед китайською нацією

14765
CNN офіційно вибачився перед китайською нацією
Керівництво американської телекомпанії CNN офіційно вибачилося перед китайською нацією за образливі висловлення одного зі своїх ведучих, повідомило у четвер МЗС КНР.
Про це йдеться на сайті Главред.
 
Відповідно до повідомлення, розміщеному на сайті китайського зовнішньополітичного відомства, послання з офіційними вибаченнями якийсь час назад було спрямовано керівництвом телекомпанії послові Китаю в США.
 
На початку квітня працівник CNN Джек Кафферті в одній з передач заявив, що Китай експортує в США «покрите свинцевою фарбою барахло» й «отруєний корм для тварин», а також допустив образливі висловлення на адресу китайського народу.
 
Через тиждень керівництво компанії вибачилося за інцидент, заявивши про те, що «ні пан Кафферті, ні CNN не мали на меті заподіяти образи китайському народу, CNN просить пробачення в усіх, хто сприйняв ці висловлення в такому ключі». Однак глава департаменту інформації й преси МЗС КНР Лю Цзяньчао дав зрозуміти, що розповсюджена заява CNN у зв'язку із цим інцидентом незадовільна й закликав «CNN й особисто Кафферті принести глибокі вибачення китайському народу».
 
Наприкінці квітня суд Нью-Йорка прийняв до розгляду поданий двома китаянками позов на 1,3 мільярди доларів проти телекомпанії CNN, в ефірі якої пролунали образливі висловлення на адресу китайського народу.
 
Позивачки мають намір одержати компенсацію в розмірі приблизно одного долара для кожного з 1,3 мільярди жителів КНР за допущені американською компанією образливі висловлення на адресу китайського народу.
 

Для ведення розгляду сформована група із шести юристів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14765
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду