Китай посилює Інтернет-цензуру

30 Червня 2006
23165
30 Червня 2006
15:51

Китай посилює Інтернет-цензуру

23165
Китай посилює Інтернет-цензуру

Влада Китаю посилює контроль за пошуковими системами Інтернету і змістом популярних в усім світі мережних блогів.
Про це повідомляє начальник канцелярії Держради КНР у справах печатки Цай У.
"Оскільки через Інтернет і пошукові системи поширюється усе більше і більше протизаконної і шкідливої інформації, ми вирішили взяти під ефективний контроль дошки оголошень, пошуковики і блоги", - заявив Цай У в минуле середу.
В даний час у Китаєві ледь менш 100 млн чоловік (87,4% усіх китайських користувачів Інтернету) регулярно звертаються до послуг пошукових систем. За даними Tsinghua University у Пекіні, на території країни функціонує близько 36,82 млн сайтів, що мають блоги, а за прогнозами, до кінця 2006 року їх число зросте до 60 млн.
"Дана сфера, - зазначив начальник канцелярії, - не може розвиватися без ефективного керування". Офіційні представники завірили, що фахівці мають намір прискорити розвиток технологій для забезпечення безпеки роботи китайського сегмента "всесвітньої і павутини".
Китай почав широкомасштабну кампанію з "зачищення" Інтернет-простору мереж мобільного зв’язку 21 лютого 2006 року. Протягом року планується введення й інших заходів у цьому напрямку. Зокрема, передбачається ввести реєстрацію телефонних користувачів тільки під дійсними іменами, а також офіційну реєстрацію усіх веб-сайтів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду