Китайського журналіста засудили за статті про корупцію

16 Червня 2006
25837
16 Червня 2006
11:46

Китайського журналіста засудили за статті про корупцію

25837
Китайського журналіста засудили за статті про корупцію

Китайського журналіста, який опублікував низку статей про корупцію, засуджено на рік в'язниці.
Автора державного видання China Industrial Economy News Яна Сяоцина (Yang Xiaoqing) було визнано винним у здирстві. Справа слухалася в суді провінції Хунань. Репортер заперечує пред'явлені звинувачення і має намір подати апеляцію.

За словами дружини журналіста, в день виголошення вироку до будівлі суду прийшли сотні людей. Вони протестували проти рішення, яке вважають несправедливим. Деякі несли плакати, на одному з них було написано: "Корупціонери у владі не повинні залякувати журналістів і звичайних громадян".

Яна Сяоцина було затримано 22 січня цього року за підозрою в шантажі чиновників.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду