detector.media
20.11.2007 14:44
«Економічна правда»: «Енергоатом» заплатив піар-агентству майже 8 млн гривень
«Економічна правда»: «Енергоатом» заплатив піар-агентству майже 8 млн гривень

Моніторинг журналістської ініціативи "Не продаємося!", спрямованої проти джинси на телебаченні, виявив непропорційно велику кількість сюжетів про НАЕК "Енергоатом" у теленовинах.

Повноцінні сюжети про них за 18 перших днів листопада 7 разів з’являлися в основних випусках новин телеканалів "1+1", ICTV та "Ера". Жодна інша державна чи приватна компанія не користувалася такою увагою телебачення, зауважують журналісти.

"Ми звертаємося до "Енергоатому" з проханням розкрити секрети такої популярності у випусках новин. Весь ринок від цього виграє", - каже один з учасників ініціативи, експерт з економічної журналістики Віталій Максимов.

"Детектор медіа" на прохання ініціативи "Не продаємося!" провела власне розслідування. Його результати будуть оприлюднені сьогодні, 20 листопада.

Зі свого боку "Економічна правда" провела власне розслідування та з'ясувала, що в поточному році НАЕКом було укладено договір № 1896/32-НАЕК від 25.04.07 з PR-агентством "Радник" на суму 7 млн. 900 тис. грн. (!) до кінця року. Водночас, у піар-агентстві цю інформацію спростовують: "На наш рахунок ця сума не надходила".

Цікаво, відмічає видання, що ще в липні НАЕК звернувся до Національної комісії регулювання електроенергетики з проханням переглянути тариф компанії на електроенергію, збільшивши його на 30,7% до 12,43 кВт-год (без ПДВ). Розгляд цього питання неодноразово переносився і має бути розглянутий найближчим часом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY