Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня 2024 року

8 Травня 2024
230

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
230
Продаж нерухомості та китайсько-європейські стосунки.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна», Суспільного та «Інтера» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону протягом шести годин транслювали повтору гостьової студії телеканалу «Рада», яка була в етері 3 травня цього року.

З народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу») говорили про ситуацію на польсько-українському кордоні. Він сказав, що завдяки морським шляхам протягом останнього місяця вдалось повернути експорт до довоєнних показників. Та додав, що виробники шукатимуть альтернативні шляхи експорту, які вестимуть на ринки Близького Сходу та у країни Африки. 

Тетяна Бережна, заступниця міністра економіки, розповідала про програму зі створення інклюзивних робочих місць. Коли облаштовується робоче місце для людей з I або II групою інвалідності, можна отримати компенсацію 106 тисяч гривень.

Політичний оглядач Ігор Чаленко казав, що партнерство  між  Україною та США  продовжиться, навіть за умови зміни президента. Оскільки між країнами буде підписана безпекова угода, яка фактично врегулює надання подальшої підтримки.

Зазначимо, що команда  телеканалу «Рада» цієї доби працювала в етері національного марафону протягом дванадцяти годин.

З експерткою ринку нерухомості Анною Савкою-Волошковець у студії «1+1» говорили про продаж нерухомості. За її словами, попит залишається стабільним, але чутливим до новин та повідомлень з передової. Зокрема, зараз  житло купують військові, люди, які втратили свої домівки, та переселенці.

Політичний оглядач Максим Джигун говорив про ймовірну відмову президента США Джо Байдена балотуватись на президентських виборах та візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Європи. Джигун сказав, що  Китай хоче налагодити економічні відносини з ЄС. Проте наразі європейські країни хочуть ізолюватись від надмірного економічного впливу Китаю. Крім того, за словами гостя, президент Франції Емманюель Макрон вкрай негативно ставиться до підтримки Китаєм Росії.


У блоці телеканалів ICTV та СТБ про фільм «Будинок Слово. Нескінченний роман» говорила сценаристка Любов Якимчук. Нагадаємо, що фільм розповідає історію українських письменників доби «Розстріляного відродження».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
230
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду