Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня 2024 року

7 Травня 2024
49

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
49
Візит Сі Цзіньпіна до Європи та обмежена придатність.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» про передвиборчі перегони у США говорили з політичним оглядачем Юрієм Рашкіним. За його словами, Україні необхідна підтримка як демократів,  так і республіканців. Тому краще, аби тему допомоги не використовували у передвиборчій агітації. Рашкін додав, що Джо Байден змінив свою риторику через запит виборців, яких більше цікавить економіка. Також обговорили й мирний план, розроблений Дональдом Трампом. Йшлось про те, що він включатиме пропозицію передати частину територій Росії.

Будівництво резиденції самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у російському місті Сочі коментував білоруський опозиціонер Андрій Курейчик. Говорили про те, що Лукашенко планував втечу ще у 2020 році під час масових протестів у Білорусі. Проте єдина країна, яка готова його прийняти, — Росія. Крім того, обговорили й навчання «вагнерівців» на території Білорусі. Курейчик назвав перебування військових на території країни засланням для прихильників колишніх очільників підрозділу Євгенія Пригожина та Дмитра Уткіна.

Про візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Європи говорили з експертом «Української асоціації китаєзнавців»  Дмитром Єфремовим. Він сказав, що Сі довгий час не здійснював візитів до Європи й за цей час стосунки з регіоном погіршились. Наразі Піднебесна намагається розвинути дипломатичні відносини та схилити європейські країни до тіснішої співпраці. Єфремов додав, що європейські лідери переважно говоритимуть про економічні відносини з Китаєм, а тема України буде побічною.

Загалом команда телеканалу «Ми — Україна» цієї доби працювала в етері нацмарафону протягом дванадцяти годин.


З військовою юристкою Анастасією Володенковою у студії «1+1» обговорювали скасування статусу «обмежено придатний». Вона сказала, що раніше ВЛК могли індивідуально оцінювати стан здоров’я людей. Відтепер це зникло й лікарі у комісіях оцінюватимуть людей відповідно до критеріїв, розроблених Міністерством охорони здоров’я. Крім того, усім, хто має статус «обмежено придатного» протягом дев’яти місяців треба буде поновити свій статус.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
49
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду