Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2024 року

22 Лютого 2024
583

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
583
Мобілізація та коментарі нардепів від «Слуги народу».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Традиційно показували гостьову студію «Ради». А також повторили частину етеру попередньої доби та підсумковий тиждень новин минулого тижня.

З нардепом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина») у блоці телеканалу «Рада» говорили про голосування законопроєкту про мобілізацію. Він розповів про вимоги до нового законодавства, зокрема термінову демобілізацію строковиків, догляд за людьми з інвалідністю. Також додав, що аспіранти-контрактники повинні мати відстрочку, оскільки не їхня провина у тому, що їх багато. Крім того, Цимбалюк говорив і про те, що 36 місяців для демобілізації — багато, тому необхідно робити 18, або ж навіть 12 місяців.

Також цю тему обговорювали з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук. Зокрема, її запитали, які правки до законопроєкту про мобілізацію внесла б вона. На що Верещука відповіла, що вона не профільний міністр, але має що сказати.

Про безпекові гарантії розповідала народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»). Вона прозвітувала, яку міжнародну підтримку отримає Україна. А її колега по партії Ірина Боорзова розповідала про підтримку ветеранів. Ще один нардеп від «Слуги народу» Олександр Мережко коментував питання міжнародної політики та підписання майбутніх безпекових угод.

У гостьовій студії «1+1» про підтримку України говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що єдність партнерів лишається, проте лідерство переходить до Німеччини, оскільки США занурені у внутрішню політику. Також він  розповів про спілкування з виробниками ракет Taurus для пришвидшення їхньої передачі Україні.

Вторгнення російської армії в український Крим у блоці студії телеканалів ICTV та СТБ згадували з постійною представницею президента в Автономній республіці Тамілою Ташевою, а також головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

Блокування українсько-польського кордону коментував міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський. Він закликав не піддаватись на провокації, які можуть організувати різні політичні сили.


Про сплату податків бізнесом говорили з генеральним директором тютюнової компанії «Філіп Морріс Україна» Максимом Барабашем. Зачіпали також вплив податків на ціну підакцизних товарів і контрабанду. Він сказав, що, якщо держава переможе контрабанду, то вдасться отримати ще 20 мільярдів гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
583
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду