Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2024 року

22 Лютого 2024
243

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
243
Блокування кордону та безпекові угоди.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» з керівником громадської організації «Український центр безпеки та співпраці» Сергієм Кузаном говорили про ймовірне розміщення російської зброї у космосі. Він сказав, що було б логічно оголосити Росію країною-терористкою, з огляду на останні дії Кремля. Зокрема, мова йшла про вбивство Олексія Навального, диверсії на території європейських країн та ядерні погрози російської влади. Також він розповів, що наразі росіяни знаходяться на піку своїх наступальних можливостей та перебуватимуть у такому стані ще півтора місяці.

Про блокування українсько-польського кордону у гостьовій студії телеканалу  «Ми — Україна» говорили із заступником міністра аграрної політики та продовольства Маркіяном Дмитрасевичем. Він розповів про перемовини з польською стороною. Також цю тему обговорювали з віцепрезидентом Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимиром Баліним.

З народною депутаткою Оленою Мошенець («Слуга народу») обговорювали законопроєкт про мобілізацію. Вона розповіла, що загальна кількість правок має бути відома 21 лютого, але говорять, що таких правок вже тисяча.  Та додала, що в законі лишилось ще дуже багато моментів, які важливо розв’язати. Зокрема,  догляд за людьми з інвалідністю, строки демобілізації та аспірантів-контрактників.

Про безпекові угоди говорили з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Він розповів, що передбачають договори. Цього року Німеччина та Франція вже нададуть допомогу на 10 мільярдів євро. 

У блоці Суспільного про мобілізацію дискутували народні депутати Роман Костенко («Голос») та Леся Забуранна («Слуга народу»). Вони також говорили про правки та їхній вплив на швидкість прийняття законопроєкту. Забуранна сказала, що швидкість залежатиме від профільного комітету та тієї версії законопроєкту, яку винесуть на голосування.


Блокування польського кордону обговорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. За його словами, блокування кордону вигідне Росії. Та додав, що ці протести не про економіку, а про образу країни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
243
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду