detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
22.02.2024 10:22
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 лютого 2024 року
Мобілізація та коментарі нардепів від «Слуги народу».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Традиційно показували гостьову студію «Ради». А також повторили частину етеру попередньої доби та підсумковий тиждень новин минулого тижня.

З нардепом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина») у блоці телеканалу «Рада» говорили про голосування законопроєкту про мобілізацію. Він розповів про вимоги до нового законодавства, зокрема термінову демобілізацію строковиків, догляд за людьми з інвалідністю. Також додав, що аспіранти-контрактники повинні мати відстрочку, оскільки не їхня провина у тому, що їх багато. Крім того, Цимбалюк говорив і про те, що 36 місяців для демобілізації — багато, тому необхідно робити 18, або ж навіть 12 місяців.

Також цю тему обговорювали з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук. Зокрема, її запитали, які правки до законопроєкту про мобілізацію внесла б вона. На що Верещука відповіла, що вона не профільний міністр, але має що сказати.

Про безпекові гарантії розповідала народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу»). Вона прозвітувала, яку міжнародну підтримку отримає Україна. А її колега по партії Ірина Боорзова розповідала про підтримку ветеранів. Ще один нардеп від «Слуги народу» Олександр Мережко коментував питання міжнародної політики та підписання майбутніх безпекових угод.

У гостьовій студії «1+1» про підтримку України говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що єдність партнерів лишається, проте лідерство переходить до Німеччини, оскільки США занурені у внутрішню політику. Також він  розповів про спілкування з виробниками ракет Taurus для пришвидшення їхньої передачі Україні.

Вторгнення російської армії в український Крим у блоці студії телеканалів ICTV та СТБ згадували з постійною представницею президента в Автономній республіці Тамілою Ташевою, а також головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

Блокування українсько-польського кордону коментував міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський. Він закликав не піддаватись на провокації, які можуть організувати різні політичні сили.


Про сплату податків бізнесом говорили з генеральним директором тютюнової компанії «Філіп Морріс Україна» Максимом Барабашем. Зачіпали також вплив податків на ціну підакцизних товарів і контрабанду. Він сказав, що, якщо держава переможе контрабанду, то вдасться отримати ще 20 мільярдів гривень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY