Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 лютого 2024 року

15 Лютого 2024
517

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
517
Закон про мобілізацію та виїзд українців за кордон.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Рада» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Протягом шести годин етеру повторили частину гостьової студії та підсумковий випуск новин попередньої доби.

З політичним оглядачем Олександром Краєвим говорили про американську допомогу для України. За його словами, перспектива лютого — оптимістична. Оскільки американській владі необхідно прийняти федеральний бюджет, відсутність якого фактично гальмує економіку США. Також Краєв додав, що у Дональда Трампа відсутня чітка стратегія зовнішньої політики. Уся його активність зводиться до критики того, що говорить та пропонує Джо Байден.

Про виїзд українців за кордон у блоці «Ми — Україна» говорили з головою Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василем Воскобойником. Він розповів, що ті, хто виїхав, вже починають соціалізуватися. Також люди вже шукають роботу, зокрема у Польщі працевлаштувались 70% тих, хто там перебуває. А в Німеччині цей показник становить 20%. Це пов’язано з вимогою знати мову.

У блоці Суспільного підвищення тарифів обговорювали з народними депутатами Андрієм Герусом («Слуга народу») та Олексієм Кучеренком («Батьківщина»).

Допомогу Україні від США коментував секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Також він говорив про інтерв’ю Володимира Путіна з Такером Карлсоном. Данілов сказав, що це інтерв’ю – інформаційна війна, весь процес якої супроводжують російські спецслужби. На його думку, неможливо брати інтерв’ю та легалізувати диктатора, який фактично вбиває українців.


Про мобілізацію та рекрутинг розмірковував народний депутат Роман Костенко («Голос»). Він сказав, що основним інструментом буде мобілізація, а рекрутинг — допоміжним. І що до рекрутингу звертаються, аби мати якесь розуміння майбутнього.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
517
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду