Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2024 року

23 Лютого 2024
268

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
268
Пошук фахівців до ЗСУ та піар Віктора Пінчука.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного: повторили частину гостьової студії  та підсумковий випуск новин попередньої доби. А також показали інтерв’ю регіональних філій та розмову Олени Ремовської з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Зокрема, з Федоровим говорили про створення Сил безпілотних систем ЗСУ.

Про ситуацію на передовій у гостьовій студії «1+1» говорили з керівником ГО «Український центр безпеки та співпраці» Сергієм Кузаном. Далі цю тему продовжили у програмі «Оперативний черговий», гостем якої був військовий оглядач Олександр Мусієнко.

Пошук військовослужбовців через сайти пошуку роботи обговорювали з керівником сайту work.ua Артуром Міхном. Він сказав, що наразі розміщено 2400 позицій, а потреби у війську є приблизно за 100 різними спеціальностями. Ключове завдання — допомогти ЗСУ знайти фахівців.

У новинному випуску ICTV та СТБ показали сюжет з ознаками замовності про візит до України держсекретаря США 2018-2021 років Майка Помпео. Він приїхав на запрошення «Фонду Віктора Пінчука». Нагадаємо, що Віктор Пінчук — власник StarLight Media.

З колишнім міністром закордонних справ Павлом Клімкіним говорили про інформаційні кампанії росіян на території Європейського Союзу. Він  сказав, що росіяни створюють закриті чати та розширюють їх до сотень тисяч учасників. Це одна з причин, чому праві партії наразі отримують підтримку. Клімкін сказав, що російська тактика полягає в тому, щоб розвалити німецьку коаліцію й підважити німецьке лідерство. За оцінкою Клімкіна, під час американських виборів будуть мільярдні вливання в соцмережі та створення діпфейків.

Блокування польського кордону коментували міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та представник Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін.


Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, у гостьовій студії «Ради» розмірковував про блокування українсько-польського кордону, санкції проти Росії та протидію агресії, а також про майбутні вибори в країні-агресорці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
268
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду