Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 грудня 2023 року

30 Грудня 2023
384

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
384
Погляди Китаю на Тайвань та мобілізація в Україні
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда телеканалу «Рада». Протягом перших годин показали запис пленарного засідання Верховної Ради України.

З політичним оглядачем Ігорем Петренком говорили про бажання Володимира Путіна заморозити війну. Він розповідав, що російська пропаганда має розгалужену мережу рупорів, які готові поширювати її ключові ідеї. Також він сказав, що головна задача Росії — отримати перерву й дочекатись завершення виборів у США та Європі. Вона розраховує, що це дозволить послабити підтримку України.

Молодший науковий співробітник Інституту сходознавства Дмитро Бурцев у гостьовій студії «Ми — Україна» розмірковував про намагання Сі Цзіньпіна об’єднати Китай і Тайвань.

Ймовірне бажання Володимира Путіна заморозити війну обговорювали з керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим. На його думку, у готовність Путіна до зупинки війни вірять лише ті, хто схильний вірити в конспірологічні теорії.

Про українське кіно та прибутки, які з нього отримує держава, у блоці Суспільного говорили з продюсеркою Юлією Сінькевич. Вона сказала, що основну кількість доходів дали стрічка «Довбуш» та мультфільм «Мавка».

Реакцію людей на Закон про мобілізацію обговорили з політичними оглядачами Олегом Лісним і Тарасом Загороднім. Останній сказав, що важливо сконцентруватись на виробництві власної зброї, аби відсунути війну на територію Росії. На думку Загороднього, Україна не зможе конкурувати з Росією у людському ресурсі.

Далі про мобілізацію дискутували народні депутати Ірина Фріз («Європейська Солідарність»), Олексій Кучеренко («Батьківщина») та Роман Костенко («Голос»). Зазначимо, що представники «Слуги народу» не долучились до дискусії, про що на початку розмови повідомила ведуча Суспільного.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
384
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду