Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня 2023 року

29 Грудня 2023
322

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
322
Мобілізація в Україні та сплата податків.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Повторили частину етеру попередньої доби. А протягом першої години блоку «1+1» повторили програму «Нічна варта», яка була в етері 23 грудня цього року.

Керівник «Центру протидії дезінформації» при РНБО Андрій Шаповалов розповідав про поширення російської дезінформації. Він сказав, що інформація про готовність Володимира Путіна до мирних переговорів — ширма, яка має приховати нарощування військової спроможності. Шаповалов сказав, що головна мета російської пропаганди — позбавити Україну західної підтримки.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ з літературною критикинею Богданою Романцовою говорили про книжковий ринок України. Вона розповіла, що читачі активно переходять на українські книги. Також говорили про бестселери воєнного часу, зокрема популярність книги історика Сергія Плохія «Брама Європи».

Про важливість сплати податків для армії говорили з військовослужбовцем Олексієм Сокуром. Він розповів, що дуже болісно реагує на інформацію про тих, хто ухиляється від сплати податків. Перед включенням показали соціальний ролик, знятий у співпраці Верховної Ради, Міністерства фінансів, Державної податкової служби та StarLight media. Нагадаємо, що про цю кампанію вже говорили у блоках ICTV та СТБ. Тоді до розмови долучався народний депутат України Данило Гетманцев («Слуга народу»).

Законопроєкт про мобілізацію в гостьовій студії «Ради» обговорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сказав, що є багато питань до запропонованого проєкту. Зокрема, мобілізація не повинна мати репресивний характер, також необхідно запроваджувати систему рекрутингу.


Тему мобілізації коментував і радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Він сказав, що після критики на законопроєкт чекає конструктивне обговорення. Документ вдосконалять, аби він відповідав запиту військових та був комфортним для суспільства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
322
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду