Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня 2023 року

26 Грудня 2023
156

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
156
Розбір «Щедрика» та благодійність акторів «95 кварталу».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» показали випуск програми «Параграф», у якому говорили про твір українського композитора Миколи Леонтовича «Щедрик». Гостями студії були скрипаль Кирило Стеценко та дослідниця історії «Щедрика» Тіна Пересунько. Також повторили підсумковий випуск новин попередньої доби та інтерв’ю з генеральним директором «Укргідроенерго» Ігорем Сиротою.

Про плани Кремля у гостьовій студії «Ради» говорили з політичним коментатором Олексієм Буряченком. Зокрема обговорили повідомлення німецького видання Bild про ймовірне відкриття другого фронту у Європі. Він сказав, що Євросоюз адекватно сприймає можливість російських провокацій на їхній території.

Показали й сюжет з ознаками замовності про допомогу багатодітним прийомним родинам. У Дніпрі подарунки їм передавали актори студії  «95 Квартал». У своєму коментарі Євген Кошовий сказав, що проєкт ініціювала дружина президента України Олена Зеленська.

Євгенія Кравчук, народна депутатка від «Слуги народу», говорила про святкування Різдва 25 грудня. Вона сказала, що повномасштабне вторгнення пришвидшило перехід українців на новий календар. А про російську пропаганду та ІПСО говорили з радником керівника офісу президента Сергієм Лещенком.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про святкування Різдва говорили з главою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком, єпископом Римо-католицької церкви Віталієм Кривицьким та протоієреєм Православної церкви України Михайлом Омельяном.

Також про святкування Різдва за новим календарем говорили з релігієзнавицею Людмилою Філіпович. Вона сказала, що це відновлення історичної справедливості й відновлення традиційної дати святкування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
156
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду