Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 грудня 2023 року

29 Грудня 2023
450

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
450
Нові правила мобілізації та брифінг Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Протягом шести годин етеру транслювали повтори.

З представником України при Європейському Союзі Всеволодом Ченцовим у гостьовій студії «Інтера» говорили про підсумки 2023 року. Він сказав, що на сьогодні серед усіх членів ЄС є політичний консенсус щодо переговорів про вступ України. За його словами, переговори можуть розпочатися вже на початку наступного року.

З міжнародною оглядачкою Наталією Іщенко обговорювали протести у Сербії.  Зокрема, людей обурило те, що до Белграда завозили людей, аби вони підтримували партію влади. Гостя сказала, що результати виборів навряд переглянуть.

У блоці «Ми — Україна» про мобілізацію говорили з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Він сказав, що військове керівництво не робило запиту на конкретну кількість мобілізованих. І не може озвучити потреби війська у людях, оскільки це військова таємниця. Крім того, у блоці показали пресконференцію Валерія Залужного.

З радником керівника Офісу президента Тимофієм Миловановим говорили про міжнародну допомогу Україні. Він розповів, як розподіляється допомога від різних донорів і на що вдається її спрямувати. А також сказав, що варто тримати баланс у витратах на різні соціальні сфери та війну.

Про створення так званого «Уряду національної єдності» у блоці Суспільного дискутували народні депутати Володимир В’ятрович («Європейська Солідарність»), Сергій Євтушок («Батьківщина») та Олексій Леонов («Слуга народу»). Перші два виступили за створення подібного уряду й необхідність об'єднуватися владі та опозиції. Леонов сказав, що діючий уряд наразі працює непогано й разом із президентом зебезпечив перемовини з Євросоюзом.


Законопроєкт про мобілізацію обговорили з нардепами Олексієм Гончаренком («Європейська Солідарність») та Михайлом Цимбалюком («Батьківщина»). Обидва депутати сказали, що цей законопроєкт необхідно допрацювати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
450
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду