Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 грудня 2023 року

25 Грудня 2023
220

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
220
Мобілізація чоловіків за кордоном та піар Юлії Тимошенко.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У «Нічній варті» говорили про психологічний стан українців наприкінці 2023 року. Зокрема, заступниця виконавчого директора Transparency International Ukraine Анастасія Мазурок презентувала тематичне опитування, а психолог Сергій Міщук говорив про самопочуття людей наприкінці другого року повномасштабної війни. Також у нічному блоці повторили дискусійну студію попередньої доби.

У блоці Суспільного про ситуацію на тимчасово окупованих територіях говорили з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим та депутатом Маріупольської міськради Олександром Халявінським. Першиий розповів, як окупанти фінансово тиснуть на людей, аби змусити їх отримати російські паспорти. Другий — про мобілізацію неповнолітніх у Маріуполі та Маріупольському районі. За  словами Халявінського, росіяни почали ставити на військовий облік дітей 2007 року народження й можливо восени 2024 року їх мобілізують. Зазначимо, що Халявінський посилався на чутки, які ходять серед місцевих.

Про мобілізацію чоловіків за кордоном говорили з народною депутаткою Соломією Бобровською («Голос»). Вона сказала, що не бачить жодних механізмів повернення чоловіків, оскільки європейські країни не готові долучатися. Зазначимо, що цей слот мав бути дискусійним, проте представники «Слуги народу» не відповіли на запрошення телеканалу.

Про передачу Україні літаків у гостьовій студії «Інтера» говорили з речником командування Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом. Він сказав, що перехід на літаки F-16 дозволить мріяти про сучасніші моделі. Проте для цього необхідно підготувати пілотів та всю інфраструктуру.

Також показали включення з ознаками замовності за участі народної депутатки Юлії Тимошенко («Батьківщина»). На початку розмови ведучий «Інтера» наголосив, що депутатка відвідала сотні медичних закладів, де допомагають військовим. А в ході розмови закликав Тимошенко перерахувати її пропозиції до Уряду.  Загалом із нею говорили про інспекцію військових госпіталів та цивільних лікарень. Далі вона говорила про створення тимчасової слідчої комісії. Декілька разів Тимошенко наголосила, що держава робить недостатньо. 


Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк у блоці телеканалу «Ми — Україна» розповідала про дослідження гендерного профілю українських медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
220
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду