Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня 2023 року

28 Жовтня 2023
334

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
334
Радіодиктант національної єдності та Саміт на Мальті.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Ради» транслювали пленарне засідання Верховної Ради. Протягом останньої години блоку говорили про оперативну ситуацію з пресофіцерами Наталею Гуменюк та Дмитром Плетенчуком.

Про ситуацію на тимчасово окупованих територіях у блоці «Ми — Україна» говорили з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим. Він розповів, що окупанти розпочали переоформлення документів людей в окупації на російські. Зокрема, усіх змушують переоформити водійські посвідчення та свідоцтва про народження. Якщо ж у дитини відсутнє свідоцтво російського зразка, то вона не може отримати медичну допомогу. Окремо говорили про перевірку дітей, оскільки росіяни вважають, що діти мають найсильніший зв’язок з Україною. Під час перевірок доходить до того, що окупанти дивляться, чи є у дитини українська розкладка на клавіатурі смартфона.

Нардеп Олексій Леонов («Слуга народу») розмірковував про важливість відкриття інклюзивної автошколи в Одесі та реалізацію програми Олени Зеленської «Безбар’єрність» на Одещині. Він включався в етер з навчального класу.

У блоці Суспільного з головним санітарним лікарем України Ігорем Кузіним говорили про спалах Гепатиту A у Вінниці. Він розповів, що наразі відбувається епідеміологічне розслідування, а базова профілактика має бути запроваджена для всіх мешканців. Також він розповів, як передається вірус та дав загальні рекомендації для профілактики.

Про покриття дефіциту державного бюджету дебатували народні депутатки Ніна Южаніна («Європейська Солідарність») та Роксолана Підласа («Слуга народу»).

Заяви нового спікера Палати представників США Майка Джонсона обговорювали з політичним оглядачем Максимом Джигуном. Він сказав, що може відбутись затягування передачі озброєння й фінансової допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Про посилення контролю за американськими грошима в Україні також говорили з керівником окружного відділення Республіканської партії по 45-му округу асамблеї штату Нью-Йорк Борисом Пінкусом

Про Радіодиктант національної єдності 2023 у гостьовій студії Суспільного розповідав член правління Суспільного Дмитро Хоркін.


У блоці «Інтера» з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком говорили про зустріч радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо імплементації Української формули миру на Мальті. Він сказав, що місце було обрано через комфортність для представників різних країн. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
334
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду