Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2023 року

7 Вересня 2023
202

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
202
Зустріч Ердогана і Путіна та реєстр декларацій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ транслювали повтори.

У блоці «Інтера» про зустріч Володимира Путіна з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом говорили з послом України Василем Боднарем. Його запитали, що саме хотів сказати президент Туреччини, який закликав Україну послабити свою позицію. Гість відповів, що про позицію Ердогана вдасться дізнатись лише найближчими днями. А також сказав, що українська сторона декларує, що послаблення санкцій проти Росії — шлях у нікуди.

Також турецько-російські переговори обговорювали з політичним оглядачем Олександром Краєвим. Він розповів, що Путін хоче отримати від Ердогана відновлення газотранспортних проєктів, стабільність у Сирії та перегляд зернової угоди. Фактично наразі Туреччина потрібна Росії більше, ніж Росія Туреччині.

Про відновлення декларування та закритість реєстру декларацій у блоці «Ми — Україна» говорили з головою «Національного агентства з питань запобігання корупції» Олександром Новіковим.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповідав про новий освітній застосунок «Мрія». Він сказав, що застосунок — екосистема, яка оточуватиме і дитину, і батьків. Під час обговорення безпеки даних дитини Федоров сказав, що це буде один з найбезпечніших продуктів, які є в країні і його побудують на основі «Дії». 


У блоці Суспільного про відновлення е-декларування говорили з народною депутаткою Анастасією Радіною («Слуга народу»), яка була авторкою правки про термінове відкриття реєстру. За її словами, негайного відкриття реєстру бракує, проте важливо, що відновили обов’язок подавати декларації. Також на цю тему дебатували народні депутати Олег Синютка («Європейська солідарність») та Олена Мошенець («Слуга народу»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
202
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду