Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2023 року

6 Вересня 2023
420

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
420
Роль міністерства оборони та кандидатура Рустема Умєрова.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «Інтера». Протягом години транслювали також дискусійну студію «Ради», де говорили про зернову угоду та відпочинок для військових. Гостями студії були: виконавчий директор Української зернової асоціації Сергій Іващенко, посолка з особливих доручень при Міністерстві закордонних справ України Ольга Трофімцева, сходознавець Михайло Якубович та військовий психолог Андрій Козінчук.

Відставку ексміністра оборони України Олексія Резнікова у блоці телеканалу «Рада» коментував народний депутат Федір Веніславський («Слуга народу»). Він сказав, що скандали навколо Резнікова накопичили критичну масу, яка потребувала нових підходів. Та зазначив, що нові підходи не повинні потребувати додаткових пояснень. Також про відставку Резнікова розмірковував й радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. За його визначенням, міністерство оборони реалізує домовленості президента України, а міністр має опікуватись питаннями логістики.

Про роботу міністра оборони та кандидатуру нового ймовірного міністра Рустема Умєрова говорили з політичним коментатором Горгієм Біркадзе. Він стверджував, що Умєров фахівець, тому президент й озвучив його кандидатуру. Крім того, Біркадзе розмірковував про українську економіку та процес її диверсифікації.

З парламентським секретарем Міністерства внутрішніх справ Латвії Ігорсем Раєвсом у блоці телеканалу «1+1» говорили про мовні іспити в його країні. Люди, які не змогли скласти мовні іспити, або навіть не подали на них документи, із 1 вересня втратили дозвіл жити у Латвії. Наразі вони перебувають на тимчасовому перебуванні. Хто все ж не складе мовні іспити — буде вимушений покинути країну.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ з головою Держкіно Мариною Кудерчук говорили про відкриття Тижня українського кіно у Словаччині.


Також у новинному блоці показали матеріал про Третій саміт перших леді та джентльменів. Крім того, показали інтерв’ю Олени Фроляк з британським письменником Стівеном Фраєм, якого запросили модерувати Саміт. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
420
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду